Nikola (26): Jsem těhotná, ale partnerovi nic neřeknu. O dítě stejně nikdy neměl zájem

Nikola (26): Jsem těhotná, ale partnerovi nic neřeknu. O dítě stejně nikdy neměl zájem
Zdroj: Freepik

Nikola před nedávném zjistila, že je těhotná. Dítě plánované nebylo, vlastně přišlo v nejméně vhodnou dobu, kdy měla v plánu se se svým přítelem rozejít. Rozhodla se proto situaci vyřešit radikálním způsobem.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 09. 05. 2021 13:00

S Eliášem (32) jsem začala chodit před třemi lety. Seznámili nás společní kamarádi a mě hned na začátku zaujal svou nespoutanou povahou a smyslem pro humor, kterým dokázal rozesmát celou partu.

Nikdy jsme o dětech nemluvili

Zamilovala jsem do něj až po uši, proto když navrhl, abychom spolu začali bydlet, byla jsem pro všemi deseti. Těšila jsem se, co všechno spolu budeme podnikat. Eliáš byl opravdu živel, nikdy jsem se s ním nenudila.

Ale všechno má i své stinné stránky, a tak je to i s naším vztahem. Eliáš není typ, se kterým byste chtěli zakládat rodinu. Nikdy jsme o dětech nemluvili a jeho ani nenapadlo, že bychom někdy mohli mít. Pro něj existuje jen současnost a o budoucnosti moc nepřemýšlí.

Chtěla jsem se s ním rozejít

Tento jeho přístup mi po nějaké době začal vadit. Postupně se k tomu nabalovaly i další věci, které mě utvrzovaly, že se s ním chci rozejít. Je to neskutečný cholerik a nervák. Dokáže ho vytočit i naprostá maličkost a kvůli tomu si pořádně neudrží práci.

Už nespočetněkrát přišel domů s tím, že ho odněkud vyhodili. Postupně ty jeho negativní vlastnosti začaly přebíjet jeho pozitiva. Už se na něj nekoukám s takovou láskou jak dřív.

Odstěhuji se zpět k rodičům

K tomu, aby se to všechno pořádně zkomplikovalo, stačilo málo. Zjistila jsem, že jsem těhotná. Byl to neskutečný šok, který stále ještě zpracovávám. Jedna věc mi ale byla jasná hned, s Eliášem se i přesto rozejdu. Nemyslím si, že by se o mě a o dítě dokázal postarat a byl pro nás oporou.

Mám v plánu se odstěhovat zpátky k rodičům. Budu mít střechu nad hlavou a o dítě se postarám, Eliáše k tomu nepotřebuji. Také mu o svém těhotenství vůbec neřeknu, bude to pro nás oba takhle lepší. On bude dál žít bez závazků a já budu moc v klidu vychovávat svoje dítě.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články