Tereza (29): Chtěla jsem se zalíbit přítelově matce. Partner mi kvůli tomu pohrozil rozchodem

Tereza (29): Chtěla jsem se zalíbit přítelově matce. Partner mi kvůli tomu pohrozil rozchodem
Zdroj: Freepik

Tereza byla vzteky bez sebe, když ji matka jejího přítele neustále srovnávala s jeho bývalou manželkou. Na truc se tedy rozhodla matce zalíbit a začala Richardovu exmanželku kopírovat nejen stylem, ale i chováním. Matka tím byla nadšená.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 04. 2021 07:30

Nikdy jsem se netrápila tím, co si o mně druzí myslí. Jenže karta se obrátila a nyní je to pro mě velmi důležité.

Líbila se mu moje vyřídilka

Jsem holka trochu od rány. S nikým ani s ničím se nemazlím. Když mě něco štve, řeknu to nahlas. Ráda mívám ve věcech jasno. Myslím, že právě na to jsem Richarda (40) dostala. Seznámili jsme se v restauraci, kde jsem dala hlasitě najevo, že tu studenou polévku jíst nebudu. Vycepovala jsem tam jak servírku, tak kuchaře.

Richard tehdy přišel k mému stolu a vysekl mi poklonu: „Teda, slečno, musím říct, že máte slušnou vyřídilku. To se mi líbí.“ Na mě to zapůsobilo, protože většinou se toho muži zalekli. Málokterý chce mít doma ženu, která má vlastní názor a nebojí se ho říct.

Během několika málo dnů jsem se o něm dozvěděla, že je rozvedený. Mně se na něm zase líbilo, že ví, co od života chce. Měl svoje koníčky, na které nedal dopustit. Žádný unuděný čtyřicátník, co se bojí vytáhnout paty z domu. Procestoval půlku světa, měl dobrou práci. Jiskra přeskočila a my jsme spolu za rok bydleli. Čekalo mě seznámení s jeho rodiči. Dva sedmdesátníci, to zvládnu levou zadní, říkala jsem si.

Jeho rodiče mě nepřijali

To jsem se ovšem spletla, protože jeho matka byla zachovalá seniorka a otci to pálilo. U oběda matka bez okolků pronesla: „Richarde, jak se má Veronika? Doneslo se mi, že je těhotná.“ Věděla jsem od přítele, že Veronika je jeho bývalá žena. „Já nevím, mami, my se spolu od rozvodu nestýkáme, vždyť to víš,“ odvětil jí Richard.

To je taková škoda, že jste se rozvedli. Měla jsem ji moc ráda. Byla to ta nejlepší žena, co jsi kdy měl,“ pokračovala. Já jsem si odkašlala, aby jí došlo, že to, co říká, se vzhledem k mé přítomnosti nehodí. „Nic proti vám, Terezo, ale nejste jeho typ. Myslím si, že ho uchvátil jen váš věk,“ řekla jízlivě.

Nenechala jsem to být. „Proč si myslíte, že nejsem jeho typ?“ zajímala jsem se. „Tak jste vychrtlá, máte dlouhé vlasy a jste nudná,“ řekla nadřazeně. Vařila se ve mně krev. Že ses ptala, ty káčo, proběhlo mi hlavou. Richard matku neustále krotil, ale ta se nestyděla dát najevo svůj nesouhlas, s kým její syn žije.

Snaha se zalíbit nevyšla

Přítelovi rodiče nebydleli zrovna blízko, takže tam Richard už roky jezdil jen dvakrát do měsíce. Já jsem se rozhodla dokázat jim, že nejsem tak špatná. Chtěla jsem za sebe bojovat. Věta, že Veronika byla ta nejlepší žena, mi stále rezonovala v hlavě. Obrnila jsem se trpělivostí a šla do boje. Dokonce jsem se nechala ostříhat nakrátko tak, jak to měla jeho bývalka. Nosila i brýle, takže jsem si koupila podobné bez dioptrií.

Další přivítání už nebylo tak chladné. „No vidíš to, holka, takhle se mi to líbí,“ řekla matka ve dveřích. Zahřálo mě to u srdce. Ocenila moji snahu a prozradila, jaká ta Veronika vlastně byla. Podle všeho to byla pomlouvačná mrcha, která házela na každého jen špínu.

Matce jsem se nakonec zalíbila a přijala mě. Jenže Richard mi řekl, že jestli se nezačnu chovat jako ta rázná Tereza, kterou kdysi poznal, jdeme od sebe. Nechce druhou Verču. Vážně se nejde zalíbit všem.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články