Jana (39): Matka nemá ráda mého manžela. Přišla s nabídkou, kterou jí nikdy neodpustím

Jana (39): Matka nemá ráda mého manžela. Přišla s nabídkou, kterou jí nikdy neodpustím
Zdroj: Freepik

Když se Jana zamilovala do Romana, tušila, že se její matce líbit nebude. Že podle ní bude Roman hloupý, protože „jen“ řídí autobus. Matka názor nezměnila, ani když se stala babičkou. Ba naopak. Jednoho dne přišla za Janou se šokující nabídkou.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 14. 04. 2021 16:30

Moje matka měla o mém životě jasnou představu ještě dřív, než jsem sama věděla, čím se budu živit. Musela jsem vystudovat filozofickou fakultu.

Matka mi nalinkovala život

Když jsem se při studiu zamilovala do Michala, doma jsem se s pochopením nesetkala. „Není pro tebe dost dobrej. Toho v rodině nechci,“ prohlásila matka. To, že se jí na názor nikdo neptal, bylo vedlejší. S Michalem jsme žili pět let, poté jsme se pro rozdílnost povah rozešli a já jsem velmi rychle potkala nového muže.

Roman byl rozvedený táta malého Jiříčka. Dalo by se říct, že až s ním jsem pochopila význam slova láska. To s ním jsem zažila opravdový sex. Byl skvělý v tom, že byl zcela obyčejný. Díky fakultě jsem měla ve svém okolí samé intelektuály. Na rovinu vám řeknu, že byli nudní a bez života.

S Romanem jsem ožila. Byl živočišný a náruživý. Pod jeho rukama jsem tála jako máslo. Vydrželi jsme si povídat dlouhé hodiny. Byl to přesně muž pro mě. Zároveň mi bylo jasné, komu se určitě líbit nebude. Matce bude vadit minimálně to, že je řidič autobusu. Neměla jsem v plánu jí lhát. „Je to můj život,“ řekla jsem si cestou na první společný oběd.

Mého manžela urážela

Matka bydlí v luxusním domě, kde má na všechno svoje lidi. V minulosti totiž zdědila obrovský majetek po otci. Měla tolik peněz, že mohla ze dne na den přestat pracovat a jen si užívat. S Romanem si dle očekávání do oka nepadli. Matka se k němu chovala nadřazeně.

Večer mi volala a hned spustila. „To snad nemyslíš vážně! Ty, doktorka filosofie, si na krk uvážeš troubu, co řídí autobus?“ řekla naštvaně. „Mami, ty s ním nežiješ, tak se do toho laskavě nepleť,“ odbyla jsem ji. „Stejně vám to nevydrží. Nehodí se k tobě, to mi věř,“ musela mít poslední slovo.

Když jsem jí pak jednoho dne volala, že bude babičkou, měla jsem strach, že to s ní sekne. „Dítě s hlupákem? Co z něj asi vyroste? Můžeš jít ještě na potrat?“ zeptala se jakoby nic. „Ne, mami, dítě je plánované. A přestaň Romana urážet. Já ho miluju,“ hájila jsem nás. „Co ty víš o lásce, prosím tě?“ řekla nadřazeně matka. „A ty, mami? Co ty víš o lásce?“ rýpla jsem si. Položila mi telefon.

Nabídla mi peníze, když opustím rodinu

Doufala jsem, že po narození Elišky se matka změní. Opak byl pravdou. Odmítala se na ni přijet podívat. Nejevila o ni zájem. Brala těhotenství s Romanem za moje životní selhání. Nakonec si dala říct a občas za vnučkou dorazila. Nepřála jsem si nic jiného než dobré vztahy v rodině. Chvíli byl klid.

Když dcera oslavila třetí narozeniny, matka začala řešit její vývoj. „Málo ti mluví, myslím, že je opožděná po otci. Já jsem ti to ale říkala, abys couvla,“ řekla jízlivě. Zatímco vztah s Romanem vzkvétal, ten s matkou skomíral. Úplně ho pohřbila v den, kdy přišla s drzou nabídkou. „Dám ti milion, když Romana opustíš. Další za to, že mu necháš i Elišku. Je to hloupé dítě,“ řekla zcela vážně. Toho dne jsem přišla o matku. Budou to dva roky, co jsem ji viděla naposledy.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články