Anežka (33): Žárlím na exmanželovu přítelkyni. Bojím se, že ji naše děti mají raději než mě

Anežka (33): Žárlím na exmanželovu přítelkyni. Bojím se, že ji naše děti mají raději než mě
Zdroj: Freepik

Někdy se stane, že se naše jistoty ze dne na den zhroutí jako domeček z karet. Své o tom ví i Anežka. Po letech spokojeného manželství si její muž našel milenku a požádal o rozvod. A to nebylo zdaleka vše...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 20. 03. 2021 13:00

S Mirkem (40) jsme se brali z lásky. Přesně jsme věděli, co od života chceme. Plnit si sny a mít děti.

Prožívala jsem nejkrásnější období života

Bylo mi 23 let, když jsem Mirkovi řekla ano. Myslela jsem si, že se zblázním radostí, že zrovna já mám takové štěstí na muže. Po čase mi pomohl založit kosmetický salón, což byl můj velký sen. On si zase splnil ten svůj. Rozjel si na naší vsi autoservis. Byl šikovný, takže o zákazníky neměl nouzi.

Společně se nám dařilo vydělávat pohádkové peníze. O další tři roky později jsem zjistila, že jsem těhotná a čekám dvojčata. Po narození Karolínky a Jitušky (obě 6) jsem se stala maminkou na plný úvazek. Část věcí ze salónu jsem si převezla domů, abych i nadále mohla obsluhovat alespoň část klientek.

Prožívala jsem nejkrásnější období svého života. Holky nám dělaly jen radost. Mirek byl spokojený. Takto jsme žili dalších několik let. Pak přišlo období, kdy se nám taťka začal vracet domů dávno po tom, co v servisu skončil.

Rozvod jsem vážně nečekala

Roky jsem si myslela, že Mirek nepatří k mužům, kteří opouštějí své ženy a děti kvůli milenkám. Ale stalo se. Po nějakém čase, kdy doma vládla divná atmosféra, přišel a řekl pravdu: „Mám poměr. Zamiloval jsem. Chci odejít.“ Nevím, jak reagují jiné ženy, když se jim doma muž k něčemu takovému přizná. Já jsem byla jak šílenec, který ztratil rozum. Hodila jsem po něm první věc, kterou jsem měla po ruce. Byla to lampa. Řvala jsem na něj taková slova, která jsem ani netušila, že dokážu vyslovit.

Holkám to vysvětlil sám. K mému údivu to vzaly dobře. Mirek se odstěhoval. Já jsem mu rozvodové papíry podepsala bez větších průtahů. Nemělo smysl dělat scény či nějaké podlosti. Selhal jako manžel, ale jako otec byl skvělý. Holky miloval a byl i nadále připravený se o ně starat. Bral si je každý druhý víkend a někdy i mimo tyto vyhrazené dny.

Dcery se od táty vždycky vracely plné dojmů. „Z čeho jste tak veselé?“ ptala jsem se. „Mami, Bára je vážně skvělá. Dneska nás krásně namalovala opravdovými šminkami. Byly jsme jako princezny. To bys nám nikdy nedovolila,“ švitořily. Tak Bára mi krade děti, řekla jsem si. Jindy zase přijely s tím, že s Bárou házely naplněné balónky s vodou z balkónu na lidi.

Dcery mě srovnávají s macechou

Začínala jsem být z jejich nadšení smutná. Nemusely mi říkat, jak moc mají Báru rády. Bylo to na nich znát i bez toho. Nadchla je i první dovolená s macechou, na kterou vyrazily pod stan. To jsem já odmítala, protože mi to není blízké. Holky o tom mluvily další měsíc. Bára byla podle všeho dokonalá.

Jak ta Bára vlastně vypadá?“ ptala jsem se. „Je krásná. Je vysoká, hubená. Má dlouhé vlasy. Hezky se směje. Ale hlavně, má nás ráda,“ opěvovala ji dvojčata. Pěnila jsem vzteky. Mluvily o ní jako o bohyni.

Nedávno mě píchlo u srdce. Chtěla jsem po holkách, aby si uklidily pokoj. Po třetím napomenutí jsem na ně zařvala. Otočily se a jednohlasně křikly: „Škoda, že nejsi jako Bára. Ta na nás takhle nekřičí. Má nás ráda. Chceme žít u táty!“ Co teď?

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články