Lea (28): Bývalá manželka mého muže mi ničí život. Posledně už to pořádně přehnala

Lea (28): Bývalá manželka mého muže mi ničí život. Posledně už to pořádně přehnala
Zdroj: Freepik.com

Lea si našla rozvedeného muže. Počítala tedy s tím, že už mají s bývalou ženou vše urovnané. Jenže to nebyla tak docela pravda, protože exmanželka se rozhodla dělat Lee problémy. Ta sice svého manžela miluje, ale neví, jak dlouho to vydrží.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 02. 2021 11:30

Když jsem si brala rozvedeného Filipa (43), netušila jsem, že je to první krok k životu, který i nadále řídí jeho bývalá žena.

Přítel je rozvedený

Vždy mi imponovali starší muži. V některých z nás je to prostě zakořeněné. Nějaký zvláštní důvod to nemá. Filip je takový ten dobrák od kosti. Kdykoliv mu někdo zavolá, že potřebuje pomoci, nikdy neřekne ne. Má z předchozího manželství dceru Janu (10) a syna Tomáše (12). Já zatím děti nemám. Když jsem teď s Filipem, který je má ve střídavé péči, nemám na to ani pomyšlení.

S manželem jsme se poměrně rychle sestěhovali k sobě. Musela jsem se dopředu obrnit, protože měli s bývalou ženou velmi zvláštně nastavenou střídavou péči. Filip měl děti jednou čtrnáct dní v kuse, pak někdy jen dva dny a pak šly na tři týdny k matce. Nechtěla jsem do toho šťourat, ale současně jsem chtěla vědět dopředu, kdy u nás budou.

Filip mi nikdy moc nevysvětloval, proč se vlastně rozvedli. Vždy jen řekl, že si přestali rozumět. Mělo mi to stačit. Jeho děti byly docela rozmazlené. Chybělo jim základní vychování. Jíst jídlo u stolu byl pro ně veliký problém. Jenže ještě větší problém byla jejich matka Ivona, která na ně dohlížela i u nás. Volala jim hned ráno, bez ohledu na to, jestli spí. Pořád se vyptávala, co dělají, kde byly, co jedly. Přišlo mi to šílené. Každý den několik hovorů a pořád ty stejné otázky. Bylo vidět, že jsou z ní otrávené.

Sprostá bývalka

Od děti jsem se po čase dozvěděla, že ona s rozvodem nesouhlasila. Dlouho se z něj dostávala. Zkoušela to na Filipa jak po dobrém, tak po zlém. Skutečný důvod rozpadu jejich manželství byl její alkoholismus. Na léčení nešla, nějak se z toho svépomocí dostala sama. Myslím si ale, že znovu pije. Občas, když mají děti telefon nahlas, poznám, že je opilá. Vyptává se na mě, jaká jsem. Jestli vůbec umím vařit, když jsem tak mladá.

Přes děti si na mě sehnala telefonní číslo. Nejprve mi od ní chodily divné zprávy. Snažila se pošpinit Filipa. Jaký je to ňouma, že to není žádný chlap. Ať si najdu někoho jiného. Po čase přitvrdila a psala mi, jaká jsem coura a kdesi cosi. Ne všechno mohu citovat, protože s vulgarismy na moji adresu nešetřila. Někdy mi volá v noci a nadává mi. Její hovory už odmítám a zprávy čtu jedním okem.

Chce ho zpět

Ona ale bojuje dál. Nevím, co řekla svým dětem, ale ty se ke mně začaly zničehonic chovat hnusně. Když jim uvařím, odmítají to jíst, že jim to nechutná. Když se s Filipem zavřeme, abychom byli chvíli sami, hned jsou u nás. Lezou po tátovi, jako kdyby jim bylo pět. Nemáme chvíli pro sebe. Když si před nimi dáme pusu, ozve se: „Fuj, nechte toho, vždyť je to nechutný.“

Ivona začala měnit způsob předávání dětí. Mění dny a hodiny na poslední chvíli. My si tak nemůžeme skoro nic plánovat. Předávají si tašku, kde mají děti učení a oblečení. My jsme jim nakoupili mnoho zimního oblečení, které se nám ale od ní už nevrátilo.

Posílá k nám děti nevhodně oblečené, čeká asi, že vždy všechno dokoupíme. Filipa mám skutečně ráda, ale jeho žena mě ničí. Nedávno jsem měla dokonce poškrábané auto. Tuším, že je to její práce. Chce Filipa zpět a dělá zoufalé činy. Netuší však, že už nemá šanci.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články