Danča (34): Táta si konečně našel novou ženu. Bohužel se ukázalo, že je to spíš malér

Danča (34): Táta si konečně našel novou ženu. Bohužel se ukázalo, že je to spíš malér
Zdroj: Freepik.com

Rodiče Daniely se rozvedli už před několika lety. Ona sama si přála, aby se otec ještě zamiloval. Když se tak ale stalo, najednou se všechno zkomplikovalo a Danča se musela smířit s určitým faktem. O co přesně šlo?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 01. 2021 06:30

Známé pořekadlo, že srdci neporučíš, sice znám, ale jsou situace, kdy se tomu prostě musí odolat. Teď bych to potřebovala vysvětlit svému tátovi.

Setkání otce s tchyní

Můj taťka žije od rozvodu sám. I přesto, že už oslavil šedesáté narozeniny, stále vypadá k světu. Je to velmi moudrý a vzdělaný muž. Jako starší generace má dobře srovnané priority. Moc bych mu přála, aby si ještě našel nějakou ženu. Jenže má poměrně vysoké požadavky a vztah mu nikdy dlouho nevydrží. Tak je vlastně už tři roky sám.

Manžel Tomáš (37) prožívá stejné starosti s matkou. Tchyně Petra (58) je skvělá ženská. Mám ji moc ráda. I ona by si zasloužila hodného muže. Rozvedla se před pěti lety a hned potom se rozhodla, že pojede za druhým synem do Anglie a bude tam žít s ním. Nedávno se ale vrátila a první kroky vedly k nám.

Shodou okolností byl u nás akorát můj táta. Bylo to zvláštní setkání, protože oni dva se do té chvíle nikdy neviděli. Na naší svatbě tchyně bohužel nebyla. Na tátovi jsem viděla, že ho zaujala. Dvořil se jí tak, jak je zvyklý. I jí zjevně imponoval. Mně to nejdřív nevadilo, protože to byla pořád ta lepší varianta. Také si nemuseli vůbec sednout.

Nachytala jsem je, jak se líbají

Táta z ní byl celý paf. Pořád se mě na ni vyptával. Řešil hlavně to, jak je možné, že tak skvělá žena je sama. Musela jsem ho usadit. „Tati, je ti jasný, že tady ti pšenka nepokvete, viď? Je to moje tchyně, takže, prosím tě, nic nevymýšlej.“ Táta se jen usmál, abych to nechala na něm. Manžel prohlásil, ať je nechám být. Myslel si, že můj táta není Petřin typ.

Doufala jsem, že má pravdu, a tenhle „problém“ jsem vypustila z hlavy. Už to vypadalo, že jsem se mýlila. Jednou jsem s dětmi vyrazila do města na nákup. V obchodě mě malý Toník najednou zatahal za rukáv: „Maminko, tamhle je děda. Jé, a on je s babičkou. A co to dělají?“

Vykoukla jsem z uličky a uviděla jsem tátu s tchyní, jak se muchlují nad hruškami. Panebože, to snad není pravda, oni se spolu vážně vídají, proběhlo mi hlavou. Odtáhla jsem děti pryč a volala jsem to naštvaně manželovi. „Víš, co jsem teď viděla? Jak se táta s tvojí mámou líbají v krámě. Co budeme dělat?“ Tomáš se do telefonu smál, vůbec mu to nevadilo.

Chtějí moje požehnání

Za pár dní k nám přijel táta na návštěvu. Na nic jsem se neptala, protože vypadal skutečně spokojeně. Hodinu po něm přijela i Petra. Dělali přede mnou, že se vidí teprve podruhé v životě. Nevydržela jsem to a říkám jim: „Co to tady na mě hrajete? Já vás viděla v krámě, jak se líbáte. Tak toho teďka nechte.“

Oba na mě vyděšeně koukali. Měla jsem pocit, že křičím na dva puberťáky, které jsem načapala, jak kouří za rohem. Táta vstal a vysvětlil mi, že se do Petry prostě zbláznil. Prosil mě o svolení s ní být. Ta ho hned podpořila se slovy, že přesně takového chlapa hledala.

Nakonec jsme se domluvili, že to nějak zvládnu, ale nesmí se nikdy vzít. Nechci, aby se z mého manžela stal můj bratr. I tak se mi na to těžko dívá.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články