Stáňa (28): Tchyně proti mně poštvala celou rodinu, včetně manžela. Rozvod mi ale zakázali

Stáňa (28): Tchyně proti mně poštvala celou rodinu, včetně manžela. Rozvod mi ale zakázali

Stáňa bydlí se svým mužem a synem u manželových rodičů. Ze začátku bylo vše v pořádku. Až teď se ale ukázalo, jaká je tchyně manipulátorka a jaké peklo Stáně dělá.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 21. 01. 2021 08:30

Když mi Radim říkal, že budeme bydlet u jeho rodičů jen chvíli, než si postavíme dům, věřila jsem mu a nevadilo mi to. S jeho rodiči jsem do té doby měla přátelský vztah.

Bylo to komplikované

Ale získat stavební povolení a hypotéku není tak snadné, aspoň takto mi to pořád tvrdil. Já jsem během toho otěhotněla. Radim říkal, že nemá smysl pospíchat a budeme vše řešit, až se syn narodí. Jenže po porodu jsem měla zdravotní problémy a jeho to utvrdilo v tom, že stěhování ještě nebude. „Musí na tebe někdo dohlížet, když jsem v práci,“ dodal. Tím měl na mysli tchyni.

Manžel se asi stěhovat nechce

Za tři měsíce bude Tomášek slavit třetí narozeniny a my tu stále žijeme. Se stavbou se ještě nezačalo a myslím, že ani nezačne. Radimovi se tu líbí, to já jsem tady nešťastná. Hlavně kvůli tomu, co se stalo minulý víkend. Ráno jsem pozdravila tchyni, a když se ptala, co budeme dělat, řekla jsem, že půjdeme s Tomáškem na boby.

Po snídani jsem ho začala oblékat, ale ona přišla, že bobovat nemůžeme, protože nám švagr boby vzal. Mně to nevadilo, vzala jsem tedy sáňky. Když jsme šli později domů, zrovna k nám švagr přijel. Při té příležitosti jsem ho slušně poprosila, aby někdy ty boby přivezl.

On na mě ale začal hulákat, že nám nic nevzal a ať si dám pozor na pusu, jestli prohlašuji, že je zloděj. Načež přišel Radim, držel v ruce naše boby a požadoval po mně, abych se omluvila. „Byly celou dobu v garáži, tak se okamžitě omluv!“ vyjel na mě.

Nikdo se mě nezastal

Bylo mi do breku. Jen jsem věřila tchyni, což jsem jim také chtěla vysvětlit, kdyby ovšem nedorazila i ona a nepřidala se k nim, že to já jsem ta, kdo tohle rozpoutal, protože ona nic takového neříkala. „Máma tohle nemá zapotřebí. Tobě se pořád něco nelíbí, slyšel jsem, jak o nás mluvíš. Tohle bylo naposledy,“ řekl švagr a tchyně přikyvovala, jen ať si vzpomenu, co jsem o něm říkala. Přitom to není pravda.

Jenže mi nikdo nevěří a nikdo se tu teď se mnou nebaví. Já se ale odmítla omluvit za něco, co jsem neudělala, a tím to bylo ještě horší. S manželem jsme se pohádali tak, že třískal všude dveřmi. I přes zákaz vycházení jel v noci pryč a vrátil se až ráno. Druhý den jsem mu oznámila, že jestli věří víc své mámě, tak se chci rozvést.

„Nebuď směšná. Nemáš kam jít, nemáš peníze. Žádný rozvod nebude, stačí, aby ses chovala slušně,“ vyštěkl a hrozil mi prstem. Tchyně nás slyšela, bodejť by ne, když to křičel na celý barák, a opět se přidala, že rozvod nepřipadá v úvahu. Nikdo se mnou nemluví, jakmile jdu kolem, ztichnou, abych je neslyšela. Kdybych si ji předtím nahrála, tak bych alespoň měla důkaz, jaká je.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články