Andrea (28): Otěhotněla jsem, přestože milenec měl kondom. Nevěří mi, že to je jeho dítě

Andrea (28): Otěhotněla jsem, přestože milenec měl kondom. Nevěří mi, že to je jeho dítě

Andrea má přítele, se kterým se bojí rozejít, přestože s ním není šťastná. Aby se trochu rozptýlila a promyslela další kroky, našla si milence. Teď se ale stalo něco, co všechno zkomplikovalo.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 14. 01. 2021 18:00

Libor byl moje velká láska, pokukovala jsem po něm už dlouho, ale trvalo nám, než jsme k sobě našli cestu. Když jsme si spolu začali, věřila jsem, že nám to vydrží.

Málem jsme se rozešli

Zhruba po roce jsme měli naprosto příšernou hádku a já mu ve vzteku říkala, že už mě asi nemiluje, jinak by se tak nechoval. On jen kývl hlavou, že mám asi pravdu. Tehdy jsem brečela, že se rozcházíme, ale on mě najednou začal prosit, abychom tomu dali ještě šanci.

Nebyla jsem spokojená

Pár měsíců to bylo dobré, ale pak se to vrátilo do starých kolejí a já se asi smířila s tím, že už to tak zůstane. Z našeho vztahu vyprchala romantika, Libora zajímali hlavně kamarádi a chození do hospody. Když byl doma, znuděně se válel na gauči a apaticky koukal na televizi. Jediné, co nám zbylo, byl sex, ale i ten se postupně rozpadl. Mrzelo mě to, ale nedokázala jsem se rozhoupat k tomu, abych ho opustila.

Později jsem podlehla svodům staršího kolegy a stali se z nás milenci. Brala jsem to tak, že se rozptýlím a třeba zjistím, co vlastně v životě hledám. Jasně jsme si stanovili pravidla, že všechno bude čistě o sexu. Lukáš věděl, že mám přítele, a mně na oplátku řekl, že žádný vztah nehledá, pouze zábavu.

Jeho reakce mě překvapila

Pokaždé použil kondom, protože já ze zdravotních důvodů antikoncepci neužívám. Po pár měsících našeho dovádění jsem ale zjistila, že jsem těhotná. Myslela jsem, že mi není dobře ze stresu, protože i když to doma nebylo ono, měla jsem samozřejmě výčitky z toho, co dělám. Jenže test potvrdil graviditu a následně i doktor.

Nepříjemné je, že s Liborem jsem nespala přes dva měsíce. Jediný, kdo může být otec, je Lukáš, ale ten to striktně odmítl. „Ale já jsem měl kondom, ještě jsem ho potom kontroloval. To určitě není moje, tak asi spíš ještě s někým jiným.“ Hrozně mě to rozčílilo. S nikým jiným samozřejmě nespím a Libor to být prostě nemůže, doktor potvrdil, že jsem v pátém týdnu.

Holt se asi ten kondom protrhl a Lukáš si toho nevšiml, jenže on tomu nevěří. Když to Liborovi řeknu, bude to průšvih, určitě se rozejdeme a já budu na vše sama. Nevím, zda nejít tajně na potrat. Je mi to všechno líto.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články