Míša (28): S nevlastním bratrancem se chceme vzít. Mám strach z toho, co na to řekne rodina

Míša (28): S nevlastním bratrancem se chceme vzít. Mám strach z toho, co na to řekne rodina

Míša našla svou velkou lásku. S přítelem Dominikem se znají dlouho a poslední roky se do sebe zamilovali. Nyní se chtějí vzít. Jediný problém je v tom, že Dominik je Míši nevlastní bratranec. I když nejsou praví příbuzní, Míša má strach, co na to řekne rodina.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 28. 06. 2020 08:00

Můj strejda je zlatý člověk, žil s tetou Helenou a miloval ji, ale ona jednoho dne náhle zemřela, přímo na kontrole v nemocnici, kvůli embolii. Strejda z toho byl hodně zdrcený a uzavřel se do sebe. Hodně jsme pak za ním jezdili a pomáhali mu na zahradě.

Nový „bratranec“

Když mi bylo jedenáct, seznámil nás strejda s novou přítelkyní Květou, která měla třináctiletého syna Dominika. Já jsem ho neměla moc ráda, víc si s ním rozuměl můj starší brácha. Pamatuji si, že jsme se jednou i poprali a já ho tenkrát praštila lopatou.

Když jsem nastoupila na střední školu, strejda se s Květou oženil. A tehdy jsme se s Dominikem začali bavit trochu jinak. Posílali jsme si pod stolem zprávy a večer jsme si dokonce venku za rohem dali pusu. Byla jsem z něho úplně paf, ale přišlo mi to šílené. Říkala jsem mu, že spolu nic mít nemůžeme, vždyť jsme jedna rodina, i když nejsme vyloženě příbuzní. Našla jsem si kluka a s Dominikem se pouze přátelila. Po maturitě jsem se odstěhovala od našich a našla si práci. Bylo to bezvadné. Jenže můj přítel se se mnou rozešel přesně na moje dvacáté druhé narozeniny a já z toho byla tak špatná, že jsem se šla na diskotéku opít.

Milujeme se

Tam jsem potkala Dominika. Nevím, co mě to popadlo, ale jak jsem ho uviděla, beze slov jsem k němu přišla a políbila ho. Nakonec jsme skončili u mě doma a milovali se celý večer. Bláznivě jsme se do sebe zamilovali, ani jeden z nás nebydlel s rodiči, takže to bylo jednodušší. Když jsme se všichni sešli na návštěvě u strejdy, dělali jsme jakoby nic.

Máma se mě několikrát ptala, jestli mám někoho nového a já vždycky říkala, že kvůli práci nemám čas. Ve městě spolu za ruku nechodíme, kdyby nás někdo poznal, ale občas jezdíme na víkendy pryč a užíváme si jako plnohodnotný pár. Neděláme nic špatného, jen pocitově mi to přijde zvláštní. Dominik mě požádal o ruku a já si ho chci vzít. Miluji ho, ale mám obavy z toho, co na to řekne rodina. Oba doufáme, že to pochopí a nikdo nám bránit nebude.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články