Božena (59): Hlídala jsem vnoučka a omylem ho zranila. Dcery reakce mě zasáhla

Božena (59): Hlídala jsem vnoučka a omylem ho zranila. Dcery reakce mě zasáhla

Paní Božena má dospělou dceru a těšila se na vnoučata. Často u ní spala vnučka o víkendech a když se dceři narodilo druhé miminko, Božena měla obrovskou radost. Hlídala moc ráda, jenže jednoho dne se stalo neštěstí a Božena si to dodnes vyčítá.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 25. 06. 2020 08:00

S manželem Františkem se nám poštěstilo mít pouze jedno dítě. Máme moc chytrou a hodnou dceru Lucii. Když se vdávala, hodně jsem si tenkrát přála, aby co nejdříve měla miminko a já byla už babička. Ale Lucka si dala trochu na čas a trvalo to.

Jednou večer za námi přijela a ukázala nám fotku z ultrazvuku. S Františkem jsme byli vážně dojatí. Narodila se jí dcera Eliška a já byla konečně pyšná babička. Lucka k nám s malou často chodila a už od dvou let u nás Eliška kolikrát i sama přespávala. Ve třech letech jezdila na celý víkend a o rok později jsem Lucku přemluvila, aby jeli s Tondou sami na dovolenou, že u nás Eliška týden bez problému vydrží. Všichni byli spokojení, malá se u nás měla krásně a Lucka mi za tři měsíce opět ukazovala fotku z ultrazvuku.

Byla jsem moc šťastná

Tentokrát přivedla na svět malého Matýska. Eliška u nás byla častěji, aby měla Lucka čas na malého, ale jakmile ho přestala kojit, nabídla jsem jí, ať jedou s Tondou na výlet a odpočinou si. Dvě děti s Františkem přece hravě zvládneme. A opravdu to šlo moc dobře. Doma bylo živo a my se smáli od rána do večera.

Když byly Matýskovi dva roky, Lucka mi ho ráno přivezla a potřebovala si jít něco koupit. Já jsem s ním tenkrát byla v obýváku a hrála si s ním. Jemu se moc líbilo, když jsem dala nohu přes nohu, on se posadil na můj nárt, já ho držela za ruce a houpala s ním nahoru, dolů. Jenže v tu chvíli jsem to neodhadla a jak jsem spustila nohu dolů, Matýsek dopadl nožkou na zem a hystericky plakal.

Moc mě to mrzelo

V tom bouchly dveře a do pokoje vletěla Lucka. Vystrašeně se ptala, co se stalo, a já byla v šoku. Říkala jsem, že jsme si hráli a asi se bouchl a ona na mě křičela, proč jsem nezavolala pomoc. Jenže ono se to seběhlo tak rychle, že jsem to ještě nestačila. Nakonec ho odvezla do nemocnice a zjistilo se, že si při tom dopadu zlomil dva prsty. Krve by se ve mně nedořezal. Moc jsem se omlouvala a večer jsem plakala, co jsem to provedla. Nikdy se nestalo, že bych vnoučatům ublížila.

Jenže Lucka mě neposlouchala. Omluvu nepřijala a dlouho se se mnou nebavila. Po dvou měsících přijela na návštěvu, Matýsek vesele chodil, ale ona mi je už od té doby nikdy nesvěřila.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články