Alena (27): Nejsem šťastná, ale rozvodu se bojím. Dala jsem slib a všechny bych zklamala

opuštěná žena
Zdroj: Pixabay.com

Manželství je vážná věc, a když Alena slibovala svému nastávajícímu, že s ním bude, dokud je smrt nerozdělí, nečekala, že to bude chtít vrátit zpět. Jenže se toho bojí.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 09. 11. 2020 10:55

Jsem nejstarší ze tří sester a vždycky jsem jim chtěla jít příkladem. S Denisou (23) a Verčou (21) jsem mamce odmala pomáhala a měly jsme mezi sebou jedinečné pouto.

Vysnila jsem si svůj svatební den

Když jsme byly větší, snily jsme v pokoji vždycky o tom, jakou budeme mít v budoucnu svatbu, a já věděla, že budu první. Měla jsem dva vztahy, ale nevydrželo to. Po ukončení vysoké školy jsem nastoupila do práce a tam jsem poznala Honzu.

Představila jsem ho rodičům

Honza je ovšem o devět let starší a já se bála, jak budou doma reagovat. Byli jsme do sebe ale tak zamilovaní, že jsem strach překonala a představila ho rodičům. Sám to totiž chtěl. Táta se na něj díval ze začátku trochu podezíravě, ale nakonec to dopadlo dobře a líbil se jim.

Když mě rok od našeho seznámení požádal o ruku, bez váhaní jsem se mu vrhla kolem krku a šťastně vykřikla ANO. Máma říkala, že to je trochu narychlo, bála se, jestli se nebereme, protože jsem otěhotněla, ale já ji ujišťovala, že to je opravdu z lásky. Svatba byla v kostele a byla nádherná. Obřad byl dojemný, a když jsme jeden druhému odříkali slib, koutkem oka jsem viděla, jak si táta utírá slzy.

Všechno je jinak

Byla jsem šťastná. Týden nato jsme jeli na líbánky a po návratu vše fungovalo tak, jak má. První problémy nastaly tak půl roku po svatbě. Najednou Honzovi začalo všechno vadit. Jak vařím, jak uklízím, že jsem na něj byla protivná v práci, přitom to nebyla pravda. Jezdili jsme spolu vždycky každé ráno do práce, ale pak se stávalo, že mi oznámil, že domů mám jet sama. „Musím být chvíli bez tebe,“  řekl. To pro mě bylo hrozné.

Jenže jeho nálady se stupňovaly. Přestaly jsme se spolu milovat, na dítě mám prý zapomenout a byly dny, kdy se vracel hrozně pozdě a velmi opilý. Teď jsou naštěstí hospody zavřené, ale on pije i doma. Začal na mě mluvit sprostě a já se každý den trápím. Všichni si ale myslí, jak jsem šťastná. Napadlo mě, že se rozvedu, ale z toho mám asi větší strach. Dala jsem v kostele slib, před farářem, před rodinou, před Bohem. Zklamala bych všechny.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články