Lucie (23): Máma měla pravdu, že jsem se neměla vdávat. Teď jsem nešťastná a nevím, jak z toho ven

Lucie (23): Máma měla pravdu, že jsem se neměla vdávat. Teď jsem nešťastná a nevím, jak z toho ven

Lucie se vdávala velmi mladá, ale Marcose si brala z lásky. Navíc se jim nedávno narodilo miminko a vše se zdálo být v pořádku, dokud nepřišla na jisté věci.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 09. 10. 2020 06:30

Když jsem byla v šestnácti na dovolené s rodiči, upoutal mě tým animátorů, kteří bavili všechny okolo. Tancovali, sportovali s lidmi a bavili je a já si to toužila vyzkoušet na vlastní kůži.

Šla jsem si za tím

Po maturitě jsem chodila rok do jazykové školy, abych se domluvila, a začala jsem si zjišťovat, co je k tomu potřeba. Máma moc nadšená nebyla, nelíbilo se jí, že budu tak daleko, ale ujišťovala jsem ji, že bude všechno v pořádku a je to jen brigáda na léto. Nakonec jsem odletěla do Řecka a těšila se jak malé dítě.

Byla to paráda

Můj první den byl naprosto úžasný a já měla pocit, že jsem se našla. Jezdila jsem tam pravidelně každé léto a až za dva roky jsem narazila na Marcose. Procházela jsem se zrovna po pláži, když na mě mával, ať se přidám k jeho partě. Strašně se mi líbil, byl starší, celý večer mi lichotil a já se zamilovala. Tu noc jsme se spolu milovali a já se snažila, abychom spolu trávili veškerou volnou minutu, co jsem měla.

Doma jsem to vyprávěla mámě, ale ta se zděsila. Byla rezolutně proti a čím víc se jí to nelíbilo, tím víc jsem tíhla k Marcosovi. Prosila jsem ho, aby přiletěl, a on to udělal. Seznámila jsem ho s mámou, a i když máma anglicky neumí, sama nakonec řekla, že je to příjemný člověk.

Všechno bylo rychlé

Jenže po jeho odletu jsem zjistila, že jsem těhotná, a věci nabraly rychlý směr. Marcos byl nadšený, říkal, jak mě miluje a musíme se vzít. Byla jsem tak šťastná. Ihned vymyslel, kdy a kde to bude, samozřejmě v Řecku. Pak jsem šla za mámou a ta byla v šoku. Já jí ale sdělila, že miminko chceme a byla bych moc ráda, kdyby jela na svatbu.

Svatba byla nádherná, všichni se skvěle bavili a máma za pár dní odletěla. Měla jsem v plánu se ještě vrátit, ale jeden večer se mi neudělalo dobře a zůstala jsem tam. Marcos měl o mě a miminko strach a jeho máma taky.

Po porodu se ale postupně všechno změnilo. Marcos se ke mně už tak pěkně nechová a zjistila jsem, že má milenku. Jeho máma všemu velí, odmítá se mnou mluvit a když už, tak řecky a tomu já nerozumím. Marcos chce, abych jen uklízela a byla zavřená doma a já jsem nešťastná. Celé dny brečím a on se tváří, že jsem mu na obtíž.

Udělala jsem chybu a přemýšlím o rozvodu, ale to mi zakázal, jinak mě prý zničí. Nevím, co dělat. Mámě jsem to ještě neřekla, ta si pořád myslí, jak jsem šťastná.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články