Iveta (34): Přála jsem si myčku, ale manžel řekl, že to je nesmysl. Uvažuji o rozvodu

Iveta (34): Přála jsem si myčku, ale manžel řekl, že to je nesmysl. Uvažuji o rozvodu

Iveta je maminka dvou dětí a s manželem Svaťou žijí v malém domku. Jejich manželství bylo zprvu dokonalé, ale i u nich postupem času nastaly krize. Poslední kapka pro Ivetu byla, když už nadále odmítala mýt nádobí a chtěla pořídit myčku. S takovou reakcí manžela ovšem nepočítala.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 12. 09. 2020 13:30

Svaťa mě uháněl několik měsíců, než jsem souhlasila, že spolu půjdeme na rande. Nakonec jsem si ťukala na čelo, že jsem s ním nešla už dávno. Rande se povedlo a já se tetelila blahem, jakého skvělého partnera jsem našla. Dva roky na to se nám narodila Adrianka a rok a půl po ní Adámek, takže doma byl šílený šrumec. Chtěli jsme děti brzy po sobě, ale realita byla opravdu drsná. Byla jsem věčně nevyspalá, dvě malé děti, které mě potřebovaly, a do toho domácnost.

Svaťa doma nikdy neuklízel, vždycky přišel z práce a chtěl mít svůj klid. Byla to velká zkouška našeho vztahu a první krize. Často mi vyčítal, že si neumím zorganizovat čas. „Je spoustu ženských, který mají i víc dětí a zvládají to“ a já se cítila čím dál víc neschopná.

Byla jsem v jednom kole

Nakonec jsem to musela vymyslet tak, že jsem vstávala v pět ráno, abych něco udělala, po šesté se budil Adámek, hodinu po něm Adrianka. To, že jsem malého několikrát v noci kojila a skoro nespala, si Svaťa zřejmě nevšiml. Přes den jsem si neodpočinula, protože spolu děti nikdy neusnuly, a spát jsem chodila po půlnoci.

Teplá voda v kuchyni teče asi jen minutu a pak už to umývám jen pod studenou. Člověk by si řekl, že dva dospělí a dvě malé děti nepotřebují tolik nádobí, ale není to tak, a většinou se mi nepodaří to mýt průběžně, takže se tam nádobí nastřádá přes den a já u toho pak stojím klidně i hodinu, protože do toho ještě odbíhám k dětem. Zkrátka jsem si řekla, že už to stačilo, našetřeno máme dost, a tak jsem Svaťovi oznámila, že chci myčku. Ten měl výraz, jak kdybych mu oznámila, že jsem nabourala auto.

Ani trochu mi nechtěl ulevit

„V žádném případě,“ smetl to ze stolu. Ukazovala jsem mu, jaké mám ekzémy na prstech, pořád mě bolí záda a zase tak velká investice to není. Nehledě na to, že místo mytí se můžu věnovat dětem nebo něco jiného poklidit. Že bych si chtěla třeba chvíli odpočinout, jsem mu raději ani neřekla.

„Nebudeme kupovat myčku. To je nesmysl. Navíc ty to stejně umýváš líp.“ Dodal, jak jeho máma měla myčku a neustále si stěžovala, že je nádobí zakalené, takže konec diskuze. Jeho reakce mě velice zklamala a všechno to ve mně explodovalo. Křičela jsem na něj a brečela, že se nemůžu vzorně starat čtyřiadvacet hodin o děti, a ještě mít naleštěný barák jak z katalogu. Nedej bože, abych měla pomyšlení po celém dni na nějaké manželské hrátky.

Nepotřebuji chůvu, nechci ani uklízečku, přála jsem si jen tu myčku, aby mi to trochu ulehčila. Ale tím, že řekl, že to je nesmysl, tak mi dokázal, že mě nemá rád. Silně uvažuji o rozvodu, protože představa, že jsem sice s dětmi sama, ale nikdo mě nehoní, mě uklidňuje.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články