Aleš (34): Doučoval jsem starší ženu francouzštinu. Ale stala se z toho noční můra

muž
Zdroj: Pixabay.com

Aleš se jednoho dne rozhodl, že po práci, kdy učil v jazykové škole, bude ještě nabízet doučování, aby si přivydělal nějaké peníze. Jednoho dne mu zavolala starší paní a po pár lekcích se z doučování stala noční můra. Jak to s Alešem dopadlo?

Tereza Procházková
Tereza Procházková 15. 06. 2020 10:00

Pracuji jako lektor francouzštiny v jazykové škole. Moje práce mě baví a rád bych se do Francie odstěhoval. Dal jsem si jednou inzerát, protože jsem chtěl francouzštinu doučovat ještě ve volném čase. Ozvalo se mi pár lidí a já k nim docházel domů.

Jednoho dne mi zavolala Karin. Říkala, že se potřebuje zlepšit ve francouzštině a já se s ní hned domluvil. Přijel jsem k ní domů a začal s výukou. Karin uměla jen základy, ale výslovnost měla dobrou. Bylo jí určitě přes čtyřicet a říkala, že nikdy ve Francii nebyla. Pro začátek jsme se scházeli dvakrát týdně, ale pak mi psala, že jí to baví a potřebuje se učit víc a víc, tak jsem k ní chodil čtyřikrát týdně.

Začala si to vykládat jinak

Jenže Karin si naše doučování vyložila jinak. Po nějaké době si místo naproti mně sedala vedle mě. Vždycky říkala, ať se dívám na její rty, jestli je špulí při výslovnosti správně. Nejdřív jsem se smál, protože to bylo komické, ale když mi sáhla rukou na stehno, smích mě přešel. Já jsem měl už pár let přítelkyni a rozhodně jsem neměl v plánu ji podvést. Karin se omluvila a podotkla, že se do toho moc vložila.

Já už ale na další schůzky neměl náladu. Ona mě poprosila, abych jí učil ještě do konce měsíce, prý si koupila letenku a letí do Paříže. A tak jsem souhlasil, ale pod podmínkou, že se budeme scházet v kavárně. Karin nebyla proti. Jenže místo dalšího doučování si chtěla v kavárně povídat a flirtovala se mnou. V tu chvíli jsem jí řekl, že mě okrádá o čas a místo toho jsem mohl učit někoho, kdo má opravdu zájem. Na to mi odpověděla, že zájem má, ale o mě. Sebral jsem se a odešel.

Sledovala mě

Když jsem přišel domů, přítelkyně Lucka ještě nebyla doma a v tom zazvonil zvonek. Zeptal jsem se, kdo tam je a ozvala se Karin. Prý jsem si zapomněl něco v kavárně. Šel jsem tedy dolů, ale nic mi nenesla. Důrazně jsem ji upozornil, že jestli toho nenechá, bude mít malér. Dva dny na to jsme s Luckou leželi u televize, když zase někdo zvonil. Lucka běžela ke zvonku a zeptala se, kdo to je. Slyšel jsem Karin, jak říká: „Já jdu za Alešem,“ a Lucka na mě koukala, jak kdybych jí léta podváděl. Snažil jsem se jí to vysvětlit, ale moc tomu nevěřila.

A tak jsem ji vzal za ruku a šel s ní ven, aby sama slyšela, co jí řeknu. Řekl jsem Karin, že je nemocná, že se na mě upnula a já nemám zájem. Karin lhala, že jsem po ní vyjel a tajně se scházíme, ale tomu jsem se jen vysmál. Pak jsem musel říct něco, co bych si za normálních okolností nedovolil, ale do očí jsem jí řekl, že po ní bych nikdy nevyjel, protože je stará. A v ten moment se otočila a odešla a já už o ní nikdy neslyšel. S Luckou jsme v pohodě, ale já si teď dávám od doučování pauzu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články