Adriana (51): Manžel chodil denně do hospody. Přestala jsem mu dávat peníze, tak to vyřešil po svém

žena, smutek
Zdroj: Freepik.com

Adriana vedla spokojený život se svým manželem Tomášem. Ten začal jednou týdně chodit do hospody. Jí to nevadilo, měla čas na sebe. Jenže pak manžel začal chodit do hospody denně. Dostával na pivo peníze od ní, ale když už jí to přišlo moc, přestala mu je dávat, aby byl doma. Manžel to vyřešil po svém. Adriana zjistila, jak a moc se jí to nelíbilo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 09. 2020 07:30

Manžel Tomáš (60) nikdy nebyl hospodský typ, proto když začal chodit na stará kolena občas na pivo, nevadilo mi to. Zrušili jsme jeden účet a vedli jeden společný. Nechtěl se o peníze starat, takže mi to dal sám za úkol. Když šel do hospody, vždycky si přišel pro pár stovek.

Hospoda mu přirostla k srdci

Ze začátku chodil na pivo jednou týdně. Dal si tři piva, pokecal s chlapama a šel domů. Ten večer byl i čas pro mě. Takže nám to docela vyhovovalo. Já měla klid na svoje seriály a on přišel domů spokojený. To trvalo do doby, než začal chodit na pivo i třikrát týdně. Místo těch tří piv si jich dal pět a panáka. Už nechodil domů tak v příjemné náladě, ale vyloženě opilý. Slíbil, že s tím přestane.

Jenže se z toho stalo pravidlo. Chodil na pivo skoro denně a vždy přišel slušně pod parou. Až jsem si říkala, jak je možné, že mu stačí ty dvě stovky, co jsem mu dala. Nedalo mi to, tak jsem se ho zeptala. Nějak to zamluvil, že ho občas někdo pozve, když už nemá, nebo to dá na sekeru. Už mě to nebavilo, takže když přišel pátý den po sobě, že jde do hospody a chce peníze, nedala jsem mu nic. Chtěla jsem, aby ubral a byl se mnou doma. To se mu nelíbilo a stejně odešel. Ten večer přišel tak napitý, že se nemohl trefit klíčem do dveří.

Nečekané zjištění

Bydlíme v menším městě, takže jakmile se někde něco šustne, netrvá to dlouho a každý to ví. Takhle jsem se dozvěděla od známé, co dělá můj manžel. Šla jsem na trhy pro zeleninu a potkala tam Stáňu. Daly jsme se do řeči a najednou mi říká: ,,Mohl by Tomáš vrátit manželovi ty peníze?“ Dívala jsem se na ní zmateně: ,,O čem to mluvíš?“

Řekla mi, že manžel v hospodě řekl, že mu doma stará nedává peníze na pivo. Tak ho její muž založil, aby mohl pít. Chlapi drží spolu, to chápu. Ale ukázalo se, že Tomáš dluží kde komu. Jedná se sice o pár stovek, ale v součtu je to už docela dost. Bylo mi velmi trapně. Za prvé jsem o tom neměla vůbec tušení a pak, proč si půjčuje na pivo? Požádala jsem ji, aby mi řekla, komu všemu dluží.

Když přišel Tomáš domů, okamžitě jsem to na něj vybalila. Styděl se, protože věděl, že mám pravdu. Dala jsem mu peníze, které dluží, všechno šel vrátit a slíbil, že už bude chodit na pivo jen jednou týdně. Jen by mě zajímalo, jak by to dopadlo, kdyby se to ke mně nedoneslo.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články