Jindřiška (19): Když mi táta představil svoji novou přítelkyni, napadlo mě, že svět se už definitivně zbláznil

dívka, žena
Zdroj: Pixabay.com

Jindřiška byla obyčejná holka, z rozvedené rodiny, která si nepřála nic jiného, než aby její táta našel znovu štěstí v podobě nějaké ženy. Když se tak stalo a on začal mluvit o přítelkyni, na Jindřišku čekalo nepříjemné překvapení. Kdo byla nová láska jejího otce?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 07. 2020 07:30

Moji rodiče se rozvedli, když mi bylo asi 8 let. Matka mě do péče nechtěla, sesypala se z rozvodu a měla co dělat sama se sebou. Žila jsem s tátou. Snažil se zastat i roli maminky, ale to se někdy prostě nepodaří. K matce jsem jezdila spíš nárazově, když měla světlé dny. Můj vztah s tátou byl o to hlubší.

Po čase si našel novou lásku

Když i mě dostihl čas puberty, táta vše bral s rezervou a snažil se se mnou jednat jako se sobě rovným. Moje pubertální výlevy neřešil zákazy a příkazy, ale místo toho mi vysvětlil, proč se to či ono nesmí. Vychoval ze mě slušného a troufám si říct, že i poctivého člověka.

Později bylo vidět, že mu chybí partnerka, která by ho měla ráda. Moc jsem mu to přála, vím, že s matkou to neměl lehké. Dočkal se. Začal doma mluvit o cizí ženě. Víc žil, chodil do kina, na procházky. Na mě si ale vždy čas našel. Tedy když jsem nebyla někde venku se svojí nejlepší kamarádkou Anežkou (20), ale ta poslední dobou byla dost zaneprázdněná, protože se začala věnovat nějakému sportu.

Táta se svojí tajnou láskou chodil rok, než se rozhodl, že nás dvě představí. Možná mu i začalo vadit, že se stále ptám, kdo to je a proč ji k nám nepozve.

Cizí žena zase tak cizí nebyla

Svoji tajnou lásku pozval k nám na večeři. Moc jsem se těšila, až ji poznám. Žena nám doma chyběla. Přišel den D a já se nemohla dočkat. Táta byl docela dost nervní a bylo vidět, že se našeho setkání bojí.

Když zazvonil zvonek, šla jsem otevřít já. Stála tam Anežka. ,,Ahoj, co tady děláš,“ zeptala jsem se. ,,Někoho čekáme, ale pojď klidně dál, dlouho jsme se neviděly,“ zvala jsem ji dovnitř.

Táta přišel z kuchyně, objal Anežku kolem pasu a řekl: ,,Tak Jindro, Anežka je moje nová přítelkyně.“ Krve by se ve mně nedořezal. Jak to jako myslíš? Vždyť je skoro o 30 let mladší? Sedla jsem si a přemítala, co to celé má znamenat. Moje nejlepší kamarádka a můj táta? To přeci nejde. To je nějaký vtip. Nebyl, bohužel.

Seděli jsme všichni tři u stolu a bylo ticho. Měla jsem v hlavě sice asi tisíc otázek, ale nedokázala jsem promluvit. Anežka seděla a čekala, asi stejně jako my s tátou, kdy ta trapná situace skončí. Táta to rozseknul a řekl, že chápe, že je to pro mě nepříjemné, možná až divné, ale že se mají rádi a časem by spolu chtěli i bydlet.

Neměla jsem v plánu jim to kazit, ale představa, že se někdy vezmou a z mé nejlepší kamarádky se stane rázem moje macecha... Tak to budu muset ještě nějaký čas vstřebávat.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články