Alena (35): Náhodou jsem přišla na to, že moje kamarádka žije s tyranem. Mou pomoc odmítá

žena
Zdroj: Freepik.com

Alena má kamarádku, která byla vždy usměvavá a veselá maminka pro svého chlapečka. Jednoho dne se cosi změnilo. Alena zjistila, že kamarádku fyzicky týrá její manžel. Podařilo se celou situaci vyřešit?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 07. 2020 13:00

Jsme docela aktivní rodina, rádi jezdíme na prodloužené víkendy za poznáváním krás Česka. Tento krásný koníček sdílíme i s našimi kamarády, kteří mají také děti. Dokonce je máme skoro všechny ve stejném věku. Domluvili jsme si chatu na celý týden a nemohli se dočkat, jak si odpočineme od denních starostí a povinností. Chata byla ukrytá v překrásném údolí, kolem nás jen příroda, husté lesy. Dovolená mohla začít. Už první den jsme všichni vyrazili na túru. Až na jeden článek celé naší party měla každá z nás s sebou manžela.

Kamarádka skrývala tajemství

Nikola, která jediná jela sama s chlapečkem bez partnera, nám řekla, že je nemocný a tak raději zůstal doma. Nikomu to nepřišlo divné. Jenže naše jindy usměvavá a veselá Nikola byla tentokrát jiná. Rozhodila ji maličkost, chovala se podrážděně, moc nemluvila. Když jsem se zeptala, zdali je vše v pořádku, jen odvětila, že se nemám starat. Cítila jsem, že se něco děje, léta kamarádství mi pomohla rozluštit, že je nešťastná. Třetí den naší, zatím docela pohodové dovolené začala být Nikola velmi zlá a agresivní na své dítě. Nesmyslně na ně křičela a pro ostřejší slovo nešla daleko.

Žila s násilníkem, ale odejít nechtěla

Vzala jsem si Nikolu stranou a položila jí pomyslný nůž na krk, ať jde s pravdou ven. Její oči byly plné smutku a ublížení, ale ani tak nic neřekla. Když chtěla bez odpovědi odejít, zatáhla jsem ji za ruku zpět do pokoje. Zaskučela bolestí. Vyhrnula jsem jí rukáv a sama jsem se lekla, jak ošklivé a veliké má modřiny. ,,Matěj tě bije?“ ptám se. Rozplakala se a vrhla se mi do náruče. Když se uklidnila, vysvětlila mi, že se to děje, když Matěj přijde posilněný z hospody. Vždy ji po takovém výstupu slíbí, že to bylo už určitě naposledy. Prosila mě, ať to nikomu neříkám, že to nechá tak, jak to je, že se to už určitě nestane, protože to slíbil a prosil o další šanci.

Moji pomoc odmítala, zcela se odmlčela

Moje dovolená tím skončila, už jsem nemyslela na nic jiného. Když jsme se někde ocitly samy, snažila jsem se nátlakem vysvětlit, že musí odejít, co když jednoho dne vztáhne ruku i na malého Lukáše. Její jednání se změnilo, jasně mi dala najevo, že to není moje věc, ať se do toho nepletu. Po návratu z dovolené jsem se snažila s Nikolou několikrát spojit, bohužel marně. Ráda bych vše řekla manželovi, abychom to mohli řešit společně a Nikolu dostat pryč. Bojím se ale, jak by to celé mohlo skončit.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články