Vlaďka (53): I ve svém věku jsem našla lásku, kazí to nová tchyně. Dlouho to nevydržím

Vlaďka (53): I ve svém věku jsem našla lásku, kazí to nová tchyně. Dlouho to nevydržím
Zdroj: Freepik.com

Vlaďka se rozvedla ve věku, kdy si myslela, že už nikoho dalšího pro společný život nenajde. Měla štěstí, přes seznamku se dala dohromady s hodným Kamilem. Problém je ale jeho matka, která Vlaďku začala využívat. Vlaďka ale o Kamila nechce přijít. Jak to vyřeší?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 18. 11. 2020 10:00

Rozvedla jsem ve svých pětačtyřiceti letech. S bývalým manželem už mě nic dobrého nečekalo. Podváděl mě na každém rohu, dělal mi schválnosti, a i když jsem rozvod nečekala, nakonec jsem za něj ráda.

Nová láska

Zůstala jsem bydlet ve velikém domě, kam se ke mně po čase vrátil syn Tomáš (31) se svojí přítelkyní Lenkou. Rozvod jsem nesla těžce a oni mi chtěli dělat společnost. Jednou mi Lenka vnukla myšlenku, abych zkusila seznamku. Nejsem s počítačem velký kamarád, takže mi pomohla. Založila mi profil a i za mě odpovídala na inzeráty.

Ozval se jistý Kamil, který byl stejně starý jako já a shodou okolností bydlel pár kilometrů ode mě. Dali jsme si schůzku a musím říct, že mi s ním bylo dobře. Lidé našeho věku si nepotrpí na nějaké zamilovanosti, a tak jsme na to šli docela rychle. Když Tomáš s Lenkou odjeli, pozvala jsem ho k sobě.

Příště pozvání otočil. Bydlel v malé vesničce, kde se mi líbilo. Byl tam božský klid. Jeho dům byl dvougenerační. V přízemí bydlela jeho matka Zdena (75), ale měla vlastní vchod. Nějak zvlášť jsem to neřešila, protože Kamil tvrdil, že mají skvělé vztahy. Jen se zmínil, že matce občas s něčím pomůže.

Vypočítavá tchyně

Moje návštěvy u něj doma byly tak časté, že jsem se tam zcela nenásilně začala postupně stěhovat. Jednoho dne mi dal klíče a bylo hotovo. Kamil, a to bych ráda zdůraznila, je velmi hodný a strašně ochotný člověk. Není pro něj důležitý on sám, ale všichni kolem. Zdena toho bohužel dost zneužívala.

Začalo to nenápadně. Chtěla sem tam hodit do obchodu a něco málo si koupit. To, že tam s ní Kamil byl tři hodiny, bylo už trochu moc. Nejednou jsme kvůli tomu nestihli divadlo a lístky propadly. Když zjistila, že tam bydlím a též vlastním řidičský průkaz, své prosby o nákupy přenesla na mě.

Nechtěla jsem být neslušná, takže jsem ji vozila. Jakmile mě viděla, že jdu k autu, vyšla z baráku s otázkou: „Kam jedete, Vlaďko?“ Když zjistila, že jedu do krámu, vzala si bundu a sedla mi do auta. Já už věděla, že dřív jak za dvě hodiny se domů nevrátím. Podala jsem jí pomocný prst a ona chňapla celou ruku.

Tchyně mě využívá

Neměla jsem šanci jít k autu, aniž by mě viděla, protože měla okna přesně u garáže. Nabídla jsem jí, aby mi vždy dala seznam, že jí nakoupím. To odmítá, protože si chce regály projít sama. Jsem z toho strašně unavená. Jsem sama skoro tchyní pro Lenku a došlo mi, že i já se někdy vůči ní chovám vypočítavě.

Okamžitě jsem přestala mladým strkat nos do života, a dokud nechtějí radu, nic neříkám. Najednou se můj vztah s budoucí snachou zlepšil a stávají se z nás kamarádky. Kamila mám velmi ráda, mohu děkovat bohu, že mi ho poslal do života. Svěřila jsem se mu, jak mě jeho matka využívá. Jasně mi řekl, že to dělat nemusím.

Zdena mi začala dělat schválnosti. Zamyká mi před nosem branku. Má obývací pokoj pod naší ložnicí, a když přijdu po noční směně a chci spát, začne přesouvat nábytek nebo nahlas poslouchat dechovku. Možná se vrátím zpět do svého klidného domečku.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články