Leona (34): Tchyně mě chtěla naštvat, tak řekla mému synovi, že Ježíšek neexistuje. V životě jí to neodpustím

Leona (34): Tchyně mě chtěla naštvat, tak řekla mému synovi, že Ježíšek neexistuje. V životě jí to neodpustím
Zdroj: Freepik

Leona patří mezi ženy, které měly smůlu na tchyni. Od začátku spolu bojovaly a dělaly si naschvály. Její tchyně se ale neštítila ničeho a zvolila velmi divný způsob, jak Leonu totálně ponížit. Jako zbraň si vzala jejího syna.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 11. 2020 10:00

Neměla jsem bohužel štěstí na tchyni. Je to zákeřná paní, která mě z nějakého důvodu nemá ráda. Dlouho se mě snažila ponižovat. Nakonec našla způsob, jak mě zcela znemožnit.

Smůla na tchyni

Tchyně Svatava (55) je na první dojem příjemná paní. Měla jsem pocit, že si budeme rozumět. Byla to ale jen přetvářka. Jakmile jsme se s jejím synem vzali, začalo dlouhé období naschválů. Jedno jsme měly společné. Obě jsme chtěly vyhrát. Ona měla silný kalibr v tom, že byla matkou mého manžela.

Mirek to naše válčení bral s nadhledem. Vždycky se tomu smál, že je to námět na film. Svatava asi neunesla to, že si její syn vybral zcela obyčejnou holku. Její představa byla taková, že se syn ožení s nějakou doktorkou nebo vysoce postavenou ženou. Já jsem obyčejnou učitelkou v mateřské školce.

První větší rozbroje začaly v době, kdy se nám narodil syn Dušan. Od začátku měla přehnanou potřebu mi mluvit do výchovy. Na hádku bohatě stačilo to, jak se syn stravuje. Já mu sladkosti dovolila výjimečně, zatímco ona by to do něj rvala od rána do večera. Jak to hájila? U babičky se smí všechno.

Začalo to být neúnosné

Když k nám přišla na návštěvu, všechno v jejích očích bylo špatně. Měla jsem nepořádek v kuchyni, lezla mi do lednice a kontrolovala její obsah. Často jsem slýchávala, že neumím vařit a že je Mirek pohublý. Dělala ze mě hlupáka i před synem. Nejsem příliš výtvarně nadaná, takže toho patřičně využila.

Když jsem si s ním malovala, vysmívala se, jak je máma nešikovná. V té době už tomu syn moc dobře rozuměl a smál se tomu. Jakmile zjistila, že bude nejúčinnější mi ubližovat právě přes syna, šla do toho po hlavě. Jeho si brala jako spojence. Malé dítě, chápete to? Pro Dušana byla babička svatá, takže s ní držel basu.

Po čase to pro mě bylo už neúnosné, tak jsem prosila Mirka, aby si s matkou promluvil. Šlo o to, že by měla vědět, kde je určitá mez a za ní stát. Jemu se do toho moc nechtělo, ale ze mě si Svatava nic nedělala. Možná tak srandu.

Tentokrát to přehnala

Dušan v létě oslavil páté narozeniny. V tomto věku už je dítě velmi chápavé a současně poměrně dost citlivé. My si doma stále hráli na to, že dárky na Vánoce dává Ježíšek. Dušan tomu věřil a Vánoce miloval. Užívali jsme si to a snažili se být co nejvíc tajní, aby to celé neprokoukl. Dopis Ježíškovi jsme dělali se synem společně. On maloval a diktoval dárky, já psala. Společně jsme dopis včas dali za okno a na synovi bylo vidět, jak tomu věří. Když to zjistila tchyně, rozhodla se naši hru celou pošlapat.

Přišla za synem a řekla mu: „Dušánku, už víš, co si přeješ na Vánoce? Máma potřebuje dost času na to, aby to koupila, víš.“ Dušan ihned reagoval se slzami v očích: „Babi, ale dárky nosí Ježíšek, ne maminka.“ Svatava upřeným pohledem na mě řekla: „To ti ale maminka lže, jsi dost veliký, abys znal pravdu. Ježíšek neexistuje.“ Syn se rozplakal a utekl do pokoje. Mě za to syn proklíná a já tchyni, že si dovolila něco takového malému dítěti říct, aniž by se poradila.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články