Jindřich (45): Moje bývalá žena slíbila, že mě zlikviduje. Zjevně to splní

muž
Zdroj: Freepik.com

Jindřich byl ženatý patnáct let. Bohužel, poslední roky s jeho ženou byly velmi náročné. Začala být zlá a nenávistná. Rozhodl se pro rozvod. Jeho žena na něj kupodivu přistoupila. V den, kdy se rozvedli, mu ale slíbila, že ho zničí za to, že ji takto opustil. Jejím slovům nevěřil. Pak se ale začaly dít věci, které mu život skutečně devastovaly. Co se stalo?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 21. 09. 2020 06:30

S Radkou jsme byli manželé patnáct let. Bohužel, posledních pět let bylo spíše utrpením. Začala být velmi hádavá. Musela mít neustále pod kontrolou můj život. Nedokázala mě jen tak pohladit, říct mi ,,mám tě ráda“. Cítil jsem se vedle ní nepotřebný a nemilovaný. Naše dcera to na mě viděla a sama mi naznačovala, abych z manželství odešel. Jednou mi dokonce poslala odkaz na inzerát, kde žena hledá muže. Díky tomu jsem dostal odvahu z manželství odejít.

Znělo to jako proroctví

S manželkou to bylo horší ze dne na den. Byla tak zlá a plná nenávisti, nechápal jsem, kde se to v ní bere. Byl jsem rozhodnutý jít do rozvodu. Zjevně to nečekala, myslela si, že na to nemám. Nejdřív jsem jí to oznámil a pak se pustil do papírování. Abych měl klid, rozhodl jsem se být velmi štědrý a o co si řekla, to jsem jí v rámci dělení majetku nechal. Věděl jsem, že se na nohy postavím lépe než ona.

V den, kdy nás čekalo rozvodové stání, jsem byl nervózní. Na malý okamžik jsem zaváhal, zdali je to správně, co dělám. Měl jsem obavy, že to nakonec žena v den rozvodu nepodepíše.

Všechno proběhlo na můj vkus podezřele hladce. Když bylo po všem a my se měli rozloučit, stihla mi v chodbě soudu ještě něco říct: ,,Od tohoto dne budeš trpět, nenechám tě ani na chvíli vydechnout, budeš trpět za to, cos mi udělal.“ Bylo to dost jedovaté, teď to uvádím v té zlehčené verzi. Ta slova zněla jako kletba. Současně jsem si říkal, že mi to jako zhrzená žena musela říct.

Ničila každý můj vztah

Neměl jsem v plánu zůstat sám. Dal jsem si pár měsíců na to se otrkat a najít si ženu. Nakonec to přišlo samo dřív, než jsem čekal. Poznal jsem jednu paní, jmenovala se Jana, také byla rozvedená. Začali jsme randit, ale jako lidé v pokročilém věku jsme určitě kroky přeskočili. Když u mě strávila první noc, byl jsem rád.

Jana mi ještě ten den odpoledne volala, že jí někdo propíchal gumy u auta. Přispěchal jsem jí na pomoc. Nebyla to náhoda, což jsem zjistil až časem. Janě začaly chodit vulgární zprávy, dopisy do práce. My pochopili, že je to moje exmanželka. Jana to neustála a rozešli jsme se.

Tak to od té doby bylo vždycky, když jsem si někoho našel. Netuším, jak Radka sháněla kontakty, ale vždycky moji partnerku vystopovala. Já jsem se od rozvodu seznámil už asi desetkrát. Vždycky to skončí, protože dotyčné začne někdo velmi znepříjemňovat život. Když to vypadá, že to moje nová partnerka ustojí, tak moje exmanželka přitvrdí a začne mi třeba dělat problémy v práci. Měl jsem dost trpělivosti, ale pokud se to bude ještě opakovat, budu do toho muset zatáhnout vyšší orgán.

Tak přeci jen nakonec dostála svého slibu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články