Hedvika (34): Našla jsem si rozvedeného muže, což by nebyl takový problém, jako dítě z předchozího manželství

žena, klobouk
Zdroj: pixabay.com

Hedvika se zamilovala do téměř o deset let staršího Romana. Imponovalo jí, že je chytrý a ví, co chce. Jenže měl z předchozího manželství syna ve střídavé péči. To, že je synátor nevychovaný a ještě ke všemu rozmazlený, by Hedvika možná snesla, ale to, že si na ní vymýšlí, už bylo trochu přes čáru. Dokázala situaci vyřešit, aby nemusela vztah ukončit?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 08. 2020 11:00

S Romanem (43) jsme kolem sebe kroužili na svatbě jedné naší společné kamarádky. Imponovalo mi, že je starší, navíc vypadal jako kliďas, se kterým by mohla být pohoda žít.

Rozvedený s dítětem

Začali jsme se stýkat a bylo to velmi osvěžující. Jelikož to už nebyl žádný zajíček, věděl, jak se k ženě chovat. Rovnou na začátku mi řekl, že je rozvedený a má osmiletého syna, funguje u nich střídavá péče. Byla bych raději, kdyby to tak nebylo, ale měla jsem ho ráda, takže to pro mě nebyla překážka.

Na první pohled byl syn Tadeáš roztomilý kluk, kterému chybí tatínek, nebo aspoň tak jsem si vysvětlovala to, proč na něm stále visí, nezaváže si bez něj ani botu nebo proč chce, aby ho táta pořád nosil.

Ze synáčka se vyklubal nevychovaný spratek

S Romanem jsme spolu začali bydlet. Bylo to stále růžové, ale vždy jen do doby, než přišel týden, kdy měl mít Tadeáše. Všechno se točilo jen kolem něj. Byl neuvěřitelně vybíravý v jídle, to, co jsem uvařila, skoro nejedl. Čas trávil jen na tabletu a střídal to s mobilem. Usínal až skoro o půlnoci, protože se díval na televizi.

Ukázal se jako pořádný lenoch, nechtělo se mu na procházku, po pár metrech chtěl k tátovi na záda. Neuměl se sám umýt ani si vyčistit zuby. Největší třešnička na dortu byla přítelova exmanželka. Když byl Tadeáš u nás, volala každý večer, vyptávala se na úplně všechno, včetně mě.

Žádný větší konflikt jsem s ním neměla, ale i tak si dovolil své matce tvrdit, že neumím uvařit ani pořádné jídlo, že tady má často hlad. Hned volala Romanovi, co to má jako být, a udělala z toho hrozný problém a vyslovila i něco o sociálce.

Roman mi objasnil, jak to bylo s jejich rozvodem. Že ji opustil, protože buď jenom pracovala nebo se bavila a on o takový život nestál. Bohužel se ani po letech nevyrovnala s rozvodem, takže vždy, když má příležitost ho ničit, tak to dělá, i přes syna.

Už chápu, proč, když jsem Romana poznala, byl sám. On je jako člověk úžasný, ale jeho syna asi snášet nedokážu.  Snažila jsem se nastavit pravidla, aby to doma fungovalo, ale nepochodila jsem. Budu se muset rozhodnout, co dál.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články