Michaela (43): Provedla jsem něco neodpustitelného a čeká mě závažné rozhodnutí. Netuším, co bude dál

Michaela (43): Provedla jsem něco neodpustitelného a čeká mě závažné rozhodnutí. Netuším, co bude dál
Zdroj: Freepik.com

Michaela žila společně se svojí dospělou dcerou. Ta si našla milého přítele, který u nich čas od času přespává. Jednoho rána se ale stalo něco, co nikdo neplánoval. Míša teď stojí před velmi těžkým rozhodnutím. K čemu u nich doma došlo?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 23. 01. 2021 06:30

Někdy v životě nastane chvíle, kterou přijmeme bez ohledu na následky. I já jsem ji prožila. Jenže jsem si až příliš pozdě uvědomila, že jsem tak ublížila tomu nejmilovanějšímu člověku, kterého mám.

Přítel mé dcery

dcerou Martinou (22) jsme zůstaly bez jejího otce, už když byla malá. Zkrátka se na poslední chvíli rozhodl, že rodinu vlastně nechce. My jsme to ale s dcerou skvěle zvládly. Vzniklo mezi námi velmi silné pouto. Říká se, že co vás nezabije, to vás posílí. U nás to platilo dvojnásob. Martina dělala můj život šťastnějším.

Bydlela u mě i v dospělosti. Vycházely jsme spolu, měla u mě soukromí, takže nebyl důvod, aby si zbytečně někde platila byt. Když se zamilovala a představila mi Roberta (30), byla jsem šťastná za ni. Působil jako hodný člověk, který se o moji holčičku dobře postará. Čas od času u nás přespali. Večer jsme poseděli a popovídali jsme si, bylo to milé.

Musím uznat, že i mně se Robert jako muž líbil. Byl to urostlý chlap s delšími vousy. Vlastně vypadal starší, než ve skutečnosti byl. Vyzařovala z něj mužnost. Přála jsem si, abych také ještě někoho našla. Představa, že jsem na stáří sama, mě děsila.

Pomilovali jsme se

Když u mě takhle zase jednou společně přespali, něco se stalo. Martina zaspala do práce. Rychle se sbalila a utíkala na autobus. Robert měl ten den jít až na odpolední, takže mu řekla, aby klidně zůstal a dospal se. Nijak mi to nevadilo. Šla jsem si dát ranní sprchu. Když jsem se utřela, zjistila jsem, že jsem si nedopatřením smáčela vodou i oblečení.

Omotala jsem se do ručníku a rychle jsem utíkala do ložnice. I tak mi toho bylo poměrně dost vidět. Vtom ale vyšel Robert z pokoje. Zůstali jsme oba stát jako opaření. Viděl mě skoro nahou. „Ahoj,“ vyjekla jsem a zapadla jsem k sobě. Sedla jsem si v ložnici na postel a uvědomila jsem si, že místo trapasu cítím spíš vzrušení. Ozvalo se zaklepání.

Robert vešel dovnitř. Chvilku se na mě mlčky díval, pak mě položil na postel a rozbalil z ručníku. Místo snídaně jsem se pomilovala s přítelem své dcery. Bylo to něco krásného. Sex jsem neměla roky. Slíbili jsme si, že to Martině neřekneme a že se to nebude opakovat.

Všechno jsem pokazila

Po nějaké době jsem si uvědomila, že jsem dlouho nedostala menstruaci. Napadlo mě, že se možná blíží přechod. Nevěnovala jsem tomu pozornost. Až když jsem po ránu začala zvracet, znejistěla jsem. Zašla jsem si raději k doktorovi. Když mi řekl, že jsem těhotná, málem jsem z toho křesla spadla. Bylo jasné, s kým dítě čekám. V hlavě se mi začaly honit otázky. Co teď?

Odpoledne na mě ti dva čekali doma. Martina zářila jako sluníčko. „Mami, posaď se, musíme ti něco říct,“ řekla. „Jsem těhotná!“ vyjekla dřív, než jsem dosedla. Dokonce má téměř stejný termín porodu jako já. Moc jsem si přála to Martině říct. Ale copak mohu?

Nevím, co mám dělat. Jsem ve věku, ve kterém je riskantní mít dítě. To je jedna věc. Ta další, že dítě je přítele mé dcery, která je s ním také těhotná. Mám posledních pár týdnů na to, abych se rozhodla, jestli si dítě nechám. Pokud ano, musím říct své dceři pravdu. Zkazím tím všechno, na čem jsme doteď pracovaly, tedy hlavně naši vzájemnou důvěru.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články