Helena (34): Během úklidu sklepa jsem objevila manželovu minulost. Nestačila jsem se divit

Helena (34): Během úklidu sklepa jsem objevila manželovu minulost. Nestačila jsem se divit
Zdroj: Freepik.com

Helena se měla s rodinou konečně přestěhovat do nového domu. Začali tedy vyklízet byt a sklep. Sklepu se zhostila ona. Našla tam ale něco, co zcela změnilo pohled na jejího manžela. Došlo jí, že se k ní na začátku jejich vztahu nezachoval úplně fér. O co šlo?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 18. 01. 2021 15:00

Dlouho jsme čekali, až bude náš vysněný dům postavený. Termín předání klíčů od nového bydlení se blížil, a tak přišel čas začít balit.

Úklid sklepa

Původně jsme měli už tři měsíce bydlet v novém domě. Všechno se nakonec protáhlo a my jsme se nemohli dočkat dne, kdy se přestěhujeme. Bydlíme totiž čtyři v malém bytě. Já s manželem Danem a dvěma dětmi. Musím říct, že to poslední dobou doma skřípalo. Málo místa, člověk se neměl kam schovat.

Starší syn Karel (9) se musel denně přihlásit k distanční výuce. Dan zase kvůli nouzovému stavu dělal z domova, takže se zavíral do druhého pokoje, kde pracoval. Já musela s malou Alenkou (5) chodit ven, aby měli doma klid. Když byla venku zima, nebylo zrovna lehké se někde jen tak procházet. Proto jsem se nemohla dočkat velikého domu, kde měl mít každý svůj pokoj.

V době balení se ani jednomu z nás nechtělo do vyklízení sklepa. Byla tam hromada harampádí. Vždycky, když jsme nevěděli, kam co dát, letělo to právě do sklepa. Nakonec jsem se nepříjemného úkolu zhostila já.

Manželova tajná sbírka

Musela jsem vyházet dětské boby, nějaké krabice se starým oblečením, „stoleté“ zavařeniny. Nad krabicí svých fotek z dětství jsem se chvíli rozplývala. Nakonec jsem se rozhodla, že si je nechám a najdu jim adekvátní místo v novém domově. Vypadalo to, že už jsem u konce, zbývala poslední krabice.

Byla zastrčená za poličkou, kterou jsem musela odsunout. Byla zalepená tlustou vrstvou izolepy a ještě provázkem. Nebyla mi povědomá, takže nejspíš patřila manželovi. Došla jsem si domů pro nůžky, abych se do ní vůbec dostala. Když jsem ji otevřela, jako první na mě vyskočila polonahá fotka nějaké cizí ženy. Na druhé straně bylo napsáno: Milena 19 let, hodně dobrý.

Zprvu jsem to nechápala a přehrabovala se krabicí dál. Byla plná fotografií polonahých nebo úplně nahých žen. Na každé byl popisek, kolikrát s ní došlo na sex, jak byla stará a ohodnocení kvality sexu. Začal se mi velmi silně zvedat žaludek. Když jsem se dostala na číslo třicet, musela jsem toho nechat.

Jeho minulost neovlivní budoucnost

Byly tam i nějaké video kazety. Na každé byl nějaký lechtivý popisek. Uvědomila jsem si, že mi manžel lhal už na začátku vztahu. Jednou jsme totiž řešili, kolik kdo měl partnerů v posteli. Matně jsem si vzpomněla, že tvrdil maximálně tak pět žen. Jasně, mohlo by mi to být jedno. Máme dvě děti, relativně spokojené manželství. Stěhujeme se do vysněného domu. Nemá možná ani smysl vytahovat špinavé prádlo.

Jen se cítím podvedená a znechucená. Krabici jsem nakonec provětrala celou, pak jsem ji odnesla nahoru. Z doby, kdy jsme spolu začínali, jsem našla jen jednu fotku. Zdá se, že během našeho vztahu se svým koníčkem přestal.

Když Dan spatřil krabici v chodbě, zeptal se: „Podívala ses dovnitř?“ Odpověděla jsem, že ano. Chtěl mi to začít celé vysvětlovat. Já ho pouze požádala, aby to do našeho novému domu netahal. Krabici zlikvidoval po svém a já doufám, že se jeho minulost už nikdy nevrátí.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články