Karin (40): Ve snu se mi stále drolily zuby. Po překvapivém vysvětlení jsem musela rychle jednat

Karin (40): Ve snu se mi stále drolily zuby. Po překvapivém vysvětlení jsem musela rychle jednat
Zdroj: Freepik.com

Karin byla poslední dobu velmi nespokojená. Především s manželstvím, které nefungovalo. S manželem si nerozuměli, její mladší syn byl pro ni spíše na obtíž. K tomu všemu se přidal stále dokola se opakující sen, v němž se jí pořád drolily zuby. Rozhodla se zjistit, co to znamená. Co se dozvěděla?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 01. 2021 08:30

Jsem s Davidem (45) v manželství bez jednoho roku téměř dvacet let. Máme spolu dva syny. Na jednoho jsem náležitě pyšná a ten druhý mě zklamal.

Doma to neklapalo

Určitě nebudu jediná, kdo se ocitl v nefungujícím manželství. Nehledala jsem chyby u sebe, ale u manžela. Byl to on, kdo seděl raději v hospodě nad pivem než doma se svojí ženou. Skoro jsem si myslela, že má milenku. Myslím si, že právě v jeho věku přichází krize středního věku.

Když už přišel domů, hned jsem na něj spustila, kde byl tak dlouho. Nečekala jsem ho doma s otevřenou náručí, ale s hromadou výčitek. Nedošlo mi, že s každou další výčitkou se mi David zase o kousek vzdaluje. On na mě ale zlý nebyl. Vždy jen sklopil hlavu. Už se se mnou ani nehádal, což mě vlastně štvalo.

Starší syn Milan (22) odjel pracovat do zahraničí. Je tam velmi úspěšný, vydělává veliké peníze a zdokonaluje se v angličtině. Zato ten mladší Lukáš (20) vystudoval střední školu na dvakrát. Místo toho, aby si našel práci, tak chodí jen po brigádách a podle mě nedělá nic. Je pro mě velikým zklamáním. Kolikrát jsem si říkala, kde jsem udělala chybu.

Opakující se sen

Asi tak před rokem se mi začal každou noc vkrádat do hlavy stejný sen. Byl o tom, že jsem někde v knihovně a zničehonic se mi začnou drolit zuby. Myslím, že šlo o stoličky. Ve snu byla nějaká časová smyčka. Najednou v tom snu vedle mě stojí starší syn. Já mu podávám vodítko se psem, aby ho pohlídal.

Pak se ve snu vracím znovu k tomu, že jsem v té knihovně a běžím na toaletu. V ruce držím rozdrolený zub. Nahnu se nad umyvadlo a prstem si chci sáhnout do úst, abych zkontrolovala, kolik zubu mi zbylo. Jakmile jezdím prstem po zubech, začínají se jeden po druhém drolit. Vtom vchází dovnitř uklízečka a ptá se, zdali jsem v pořádku.

Uklízečka se v mém snu zjeví snad stokrát. Když jsem se vzbudila, hned jsem si sahala do pusy a kontrolovala jsem stav svých zubů. Byly v pořádku. Podívala jsem se vedle sebe a viděla jsem rozvaleného Davida, který hlasitě chrápal. Protočila jsem panenky, znovu jsem ulehla a snažila jsem se zabrat. Sen se vracel.

Málem jsem přišla o rodinu

Doma to bylo horší a horší. S mladším synem jsem si vůbec nerozuměla a do toho se mi pořád zdál ten sen. Měla jsem pocit, že zešílím. Svěřila jsem se kamarádce. Ta mi doporučila ženu, která můj sen dokáže rozluštit. Rozhodla jsem se ji navštívit, neměla jsem co ztratit.

Podle toho, co mi zde říkáte, prochází vaše manželství krizí. Vlastně, rozpadá se vám pod rukama. Tím bych vysvětlila ty drolící se zuby,“ řekla. Zarazila jsem se, protože krizi jsme doma skutečně měli. Žena pokračovala: „Ta uklízečka značí skutečnost, že si musíte ve svém životě udělat pořádek, jinak o vše přijdete.“ Těžce jsem polkla. „Ten pes s vodítkem značí, že jste asi po někom jiném chtěla, aby se staral o někoho dalšího, protože vy jste to nedokázala,“ řekla. „Panebože, to je můj mladší syn. Pořád jsem Milana prosila, aby hlídal brášku.“ Utekla jsem domů s pláčem. Prosila jsem manžela i syna, aby mi dali ještě šanci. Snad není pozdě.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články