Jiřina (34): Ležím doma s covidem a manžel na mě řve, že jsem mu tím zničila život

Jiřina (34): Ležím doma s covidem a manžel na mě řve, že jsem mu tím zničila život

Jiřině nebylo dobře a ztratila čich a chuť. Test ukázal, že je pozitivní na koronavirus, a tak musí být doma. V karanténě se tak ocitl i její syn a manžel. Ten s tím má velký problém.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 05. 01. 2021 06:30

Po celou dobu pandemie dělám všechno pro to, abych se co nejméně vystavovala nebezpečí. Nákupy řešíme online, pracuji z domova, manžel nikoliv. Ve školce jsem oznámila, že syn (4) bude doma, než se vše uklidní.

Myslela jsem, že jsem nastydla

Vánoce jsme trávili jen ve třech, nechodili jsme po návštěvách, nic. Manžel Dalibor je workoholik, ten do firmy chodí pořád, dokonce i mezi svátky, ale ujišťoval mě, že si na vše dává pozor. Bohužel mi pár dní po Vánocích nebylo dobře, bolela mě hlava, klouby a měla jsem teplotu.

Neunikla jsem tomu

Říkala jsem si, že mám virózu, protože jsme chodili na procházky, i když mrzlo. Jak jsem ale přišla o čich a chuť, věděla jsem, že je zle. Testy prokázaly, že jsem pozitivní na koronavirus. Strašně mě to překvapilo, protože jsem ve styku s lidmi minimálně, ale Daliborovi jsem to říct musela. Jeho reakce ale byla strašná.

Místo toho, aby mi ulehčil a uklidnil mě, že se postará o Filípka, abych si odpočinula, tak na mě křičel jak smyslů zbavený. „To nemyslíš vážně! Cos jim řekla? Nahlásila jsi mě?!“ Žasla jsem, jak vyvádí. Samozřejmě, že jsem ho nahlásila, však jsme manželé, bydlíme spolu v jedné domácnosti. Dalibor musel na testy a překvapivě mu vyšly negativní, přesto musel zůstat v karanténě. Je to peklo.

Je to prý moje vina

„Měl jsem mít důležitou schůzku, přijdu o ni, nedá se to posunout,“ křičel na mě a já se omlouvala, že jsem to neudělala schválně. On ale pořád chodil kolem a prskal, že mu nic není a musí být zavřený doma. Zatímco já obskakovala syna a snažila se nezbláznit z bolesti hlavy a kloubů, Dalibor se zavřel do pokoje a odmítal vylézt. Poprosila jsem ho, aby se s tím smířil a pomohl mi, ale zle se na mě podíval a pravil: „Zničila jsi mi život! To ti neodpustím.“

Až po třech dnech se trochu uklidnil, ale to už mi začalo být lépe a nepotřebovala jsem ho. Slova o tom, že jsem mu zničila život, slyším pořád v hlavě a hodně se mě to dotklo. Ono je také možné, že ten hrozný koronavirus dotáhl on, to přece nikdo neví, ale podle něj je to moje vina. Ještě nám zbývá pár dnů a já zvažuji, že po skončení půjdeme od sebe. Tohle jsem si nezasloužila.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články