Dana (38): Vyhýbám se hrátkám s manželem a čekám, až usne. Asi to tuší, protože večer pije kávu

Dana (38): Vyhýbám se hrátkám s manželem a čekám, až usne. Asi to tuší, protože večer pije kávu

Poslední dobou je toho na Danu moc a je nespokojená i v manželství. Nechce spát se svým manželem a slibuje mu, že přijde do ložnice, až vše dodělá, protože doufá, že on dřív usne. Asi ale začal něco tušit.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 21. 12. 2020 18:00

Začala jsem pociťovat, že mě poslední dobou nic netěší, jsem nervózní, nemám dobrou náladu, a už vůbec nemám chuť na milování s manželem Jirkou.

Nerozumíme si

Snažím se fungovat jen kvůli své dceři Lence (9). S manželem si už tolik nepovídáme. Když jsem mluvila o starostech v práci, mávl nad tím rukou, a tak s ním už nerozebírám nic. Jediné, o co zájem neztratil, je náš sexuální život. O ten jsem ale ztratila zájem já. Dřív jsem to neřešila, a když chtěl, tak jsme se milovali, ale jak se na mě všechno valí a on mě ani nepodpoří, nedokážu to.

Nemohu mu říct pravdu

Kdybych mu ale řekla pravdu, nepochopil by to. Tak jsem se začala vymlouvat, že mám ještě práci. „Jen musím ještě odpovědět na e-maily a pověsit prádlo,“ řekla jsem a Jirka čekal v ložnici. Dávala jsem si na čas, a když jsem opatrně nakoukla, už spal. Oddychla jsem si.

Jenže následující dny se to opakovalo a já musela něco dělat. Někdy jsem předstírala, že pracuji, jindy jsem si sedla tak, že viděl na počítač, a skutečně jsem něco vyřizovala. Výhodou bylo, že doma bylo uklizeno jak nikdy a měla jsem hotovo více práce.

Chvíli mi to vycházelo. Jednou jsem si ale lehla do postele a Jirku to probudilo. Sápal se po mně. Slibovala jsem, že si na něj druhý den udělám čas, a modlila jsem se, aby toho nechal. Druhý den jsem poprosila šéfovou, aby mi přidala práci, a večer jsem to ukazovala Jirkovi. „Tohle mi naložila šéfka,“ povzdechla jsem si naoko. On zase nevydržel a usnul.

Asi na to přišel

Myslím, že po pár dnech na moji taktiku asi přišel, protože si po večeři dal kávu. „Proboha, proč piješ kafe? Vždyť neusneš,“ zhrozila jsem se. On se na mě tak zvláštně podíval a řekl: „Já také musím něco dodělat. Až oba skončíme, můžeme spolu do ložnice.“ Udělalo se mi zle. Nevěděla jsem, jestli má opravdu práci, nebo hraje moji hru, ale nakonec to vzdal. Já seděla u počítače do dvou do rána. Druhý den jsem byla úplně mrtvá, on si ale večer opět udělal kávu. „Zase máš tolik práce? Nepřetěžuje tě šéfka?“ ptal se a já se začala potit.

Naštěstí se u nás dá pořád něco dělat, ale už jsem toho měla vážně po krk. Přemýšlela jsem, jestli se s ním prostě nevyspím, abych už měla pokoj. Ale když jsem se dívala, jak tam sedí a jak se tváří, nemohla jsem. Je to u nás fakt hodně napjaté. Ani jeden tomu druhému neřekneme pravdu do očí a hrajeme podivnou hru. Já vím, že jsem ji sama začala, ale nevím, jak dlouho to vydržím.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články