Lucka (21): Když mi táta představil svou známost, zůstala jsem užasle stát ve dveřích

Lucka (21): Když mi táta představil svou známost, zůstala jsem užasle stát ve dveřích
Zdroj: Freepik

Lucka prožila netradiční dětství. Její mamka zmizela krátce po porodu a miminko nechala v péči otce. K tomu má Lucka úžasný vztah. Jen jí stále bylo záhadou, proč si po mámině odchodu nikoho nenašel. A tak když jí jednoho dne oznámil, že by jí rád představil svou známost, Lucka se nemohla dočkat.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 14. 06. 2021 08:00

Mému tátovi Oldřichovi je čtyřicet let. Narodila jsem se, když byl ještě hodně mladý. Byla jsem prostě jeho mladická nerozvážnost. Přestože měli s mojí mamkou těsně po škole, rozhodli se si mě nechat.

Celý život se o mě staral

Táta byl na dítě připravenější než mamka. Už od začátku se na mě těšil. O mámě se to říct opravdu nedalo. Všem bylo jasné, že se o dítě postarat nezvládne. I jí to nakonec došlo. Tři měsíce po mém narození si sbalila kufry a opustila mě i tátu.

Táta se ale nedal, nechtěl, abych vyrůstala u cizích lidí, a proto se o mě staral. Samozřejmě, že mu všichni pomáhali, sám by to nezvládl. Jsem mu za to strašně vděčná. Mám s tátou úžasný vztah, je to můj kámoš i vzor. Vím, že kvůli mně hodně obětoval. Celou dobu jsem si říkala, proč si někoho nenajde? Určitě by mu to prospělo.

Oznámil mi, že s někým chodí

Teprve teď, když už jsem dospělá, mám vlastní život a bydlím s přítelem ve svém bytě, to vypadá, že se táta nakonec rozhodl, že život ještě nekončí. Před měsícem za mnou přišel s něčím, čím mi vyrazil dech. „Lucko, chtěl bych s tebou mluvit narovinu, protože si zasloužíš znát pravdu. Už nějakou dobu s někým chodím a rád bych vás seznámil. Měla bys o víkendu čas? Udělal bych večeři a mohli bychom si užít krásný večer,“ řekl mi.

Byla jsem nadšená, konečně poznám ženu jeho srdce. Moc jsem se těšila na víkend a představovala si, kdo to asi bude. Kolegyně z práce, nebo nějaká žena, kterou náhodně potkal?

Moje domněnky se nepotvrdily

Den, kdy mělo dojít k seznámení, jsem byla nervózní. Doufala, jsem že tátova přítelkyně bude hodná. Nechtěla jsem, aby si vybral nějakou semetriku. U táty mě ale čekalo velké překvapení. Muže, kterého mi představil, jsem znala už od malička. Byl to náš soused Filip (51). V tu chvíli mi to došlo, proč si táta nikdy nenašel žádnou ženu. Celou dobu měl lásku svého života ve vedlejších dveřích.

„Lucko, to je Filip, vím, že ho znáš už dlouho, ale chtěl bych ti ho oficiálně představit jako svého přítele,“ řekl mi táta. Snažila jsem se, aby na mě nebylo znát moje překvapení, a proto jsem řekla: „Ráda tě vidím, Filipe. Je fajn, že chodíš s mým tátou, vždycky jsem tě měla ráda.“ A tak jsem zjistila, že táta je gay. Je mi líto, že mi to neřekl dřív, ale na druhé straně ho chápu a doufám, že jim to s Filipem dlouho vydrží. Vypadají opravdu spokojeně.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články