Karolína (45): Bratr mi až ve 40 letech prozradil své největší tajemství. Mrzí mě, že ve mě neměl důvěru

Karolína (45): Bratr mi až ve 40 letech prozradil své největší tajemství. Mrzí mě, že ve mě neměl důvěru
Zdroj: Freepik.com

Karolína měla se svým bratrem od malička komplikovaný vztah. Zatímco ona potřebovala jeho oporu, on k ní zůstával citově chladný. Sblížili se až po Karolínině rozvodu a hlavně bratrově průlomovém přiznání.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 05. 03. 2021 13:00

Můj bratr Tomáš (48) je o tři roky starší než já. Nejen kvůli tomu jsme k sobě dlouhá léta nemohli najít cestu.

S bratrem jsme měli napjaté vztahy

Přitom na první pohled by se mohlo zdát, že jsme perfektní rodina. Rodiče spolu vždycky vycházeli velmi dobře a vlastnili domek za Prahou, kde jsme s bráchou vyrůstali a trávili hodně času v přírodě. Co si z dětství nejvíce pamatuji, jsou rodinné večeře. Bylo nepsaným pravidlem, že každý den se musíme všichni sejít u stolu aspoň u jednoho jídla, což byly nejčastěji právě večeře. Kamarádi mi tuto tradici vždycky záviděli.

Ač naše dětství navenek vypadalo idylicky, skutečnost byla jiná. S bratrem jsme měli napjaté vztahy. Ať jsem udělala cokoliv, co by nás mohlo sblížit, tak na to nereagoval. Byl ke mně chladný a necitlivý.

Často se zavíral sám v pokoji a já jsem k němu nesměla. Bylo mi to líto, protože jsem v té době neměla moc kamarádů a toužila jsem si alespoň s někým povídat a hrát. On na to ale nahlížel jinak. Důvody jsem se dozvěděla až o 30 let později.

Přiznal mi, že je gay

Jak šel čas, postupně jsme si začínali rozumět. On byl stále svobodný a často mně i mé matce vrtalo hlavou, jak je to možné. Byl hezký, zábavný, ale tu pravou pořád ne a ne potkat. Já jsem už měla za sebou první manželství, dítě i rozvod.

Když jsem jela k právníkovi podepsat rozvodové papíry, poprosila jsem Toma, aby mě tam odvezl. Nechtěla jsem na to být sama, a i přes naše těžké začátky jsem věděla, že mi brácha bude oporou. A tou také byl.

Při zpáteční cestě jsem byla úplně mimo. Chtělo se mi brečet. Říkala jsem si, co jsem to za trosku, co všechno zvorá. Také jsem o tom mluvila s Tomášem. „Máš štěstí, že jsi nezadaný. Tvůj život oproti tomu mému vypadá perfektně. Závidím ti,“ řekla jsem mu. V tu chvíli se na mě obrátil a zeptal se mě, jestli to nepovím rodičům, když mi prozradí tajemství. „Samozřejmě, že ne,“ odvětila jsem. On se na chvíli odmlčel a pakl mi řekl, že je gay.

Konečně jsme k sobě s bráchou našli cestu

Ozřejmil mi, že kvůli tomu byl ke mně v dětství tak necitlivý. Žárlil na mě, a hlavně si myslel, že ho nepochopím. Chvíli jsem zůstala sedět jako opařená a snažila jsem se uspořádat si myšlenky. Ta informace mě zaskočila nepřipravenou a v jejím světle jsem začala bráchovo chování vnímat úplně jinak.

Po Tomově coming outu máme k sobě blíž než kdykoli předtím. Jsem moc ráda, že mi svěřil své tajemství, byť mu to trvalo dlouhých 37 let. Nyní spolu trávíme v podstatě veškerý čas. Po rozvodu mi totiž nabídl, abych se k němu přestěhovala. Jsem mu za to moc vděčná.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články