Tomáš (26): Moje sestra okrádá babičku. Našim to nevadí, stejně prý brzy zemře

Tomáš (26): Moje sestra okrádá babičku. Našim to nevadí, stejně prý brzy zemře

Dobře vycházet se svojí rodinou je těžké. Své o tom ví i Tomáš, který o své sestře zjistil děsivou pravdu. Krade jejich babičce peníze. Nejvíc ho zasáhlo to, že o tom ví celá rodina, ale nikdo nic neřekne.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 06. 02. 2021 11:30

Vztah s prarodiči se u každého člověka formuje již v dětství. Buď je vídáte velmi málo a vlastně je skoro neznáte, nebo jsou návštěvy u nich velmi časté a tvoříte si s nimi pevné pouto. Já a moje sestra jsme byli ten druhý případ.

Společně strávené dětství

Rodiče měli už od našeho narození hodně práce a častokrát mě a mou mladší sestru nechávali u prarodičů na hlídání. Babička s dědou bydleli mimo město a měli velký dům se zahradou, takže jsme si chvíle strávené v přírodě velmi užili. Chodili jsme na procházky, sbírat houby a jezdili jsme na různé výlety na hrady i zámky.

Během mého dětství jsem si vytvořil silné pouto jak s babičkou, tak s dědečkem. O své sestře jsem si myslel, že to má stejně. O to víc mě překvapilo její chování, které se vymykalo všemu, co jsem si o ní dřív myslel.

Babička je upoutána na lůžko

Je tomu necelý rok, co babička upadla a zlomila si kyčel v krčku. Typické zranění, dalo by se říct, ale babička se z něj nemůže dostat. Všechny operace dopadly úspěšně, jen ta rehabilitace je zdlouhavá, a proto je již 10. měsícem babička upoutána na lůžko na rehabilitačním oddělení.

Snažíme se se sestrou i s rodiči ji navštěvovat co nejčastěji, tak aby tam měla aspoň každý den nějakou známou tvář, která by jí dělala společnost.

Jednou jsme se tam sešli se sestrou oba a já jsem byl svědkem události, která mi na ni změnila pohled. Babička ji požádala, ještě před tím, než jsme odešli, aby jí vybrala peníze z bankomatu. Dala sestře kreditní kartu a pin. Když jsem další týden byl za babičkou znovu na návštěvě, zjistil jsem, že sestra peníze babičce nikdy nedonesla a že se to děje opakovaně.

Rodiče všechno vědí

Byl jsem zděšený jejím chování a šel jsem rovnou za rodiči, kterým jsem oznámil, co jsem zjistil. Jejich reakce mě překvapila ještě víc. Řekli mi, že o všem vědí a myslí si, že by se celá záležitost měla nechat plavat. Podle nich moje sestra potřebuje peníze víc než babička, o které si myslí, že stejně za chvíli zemře.

Takový přístup mě naštval a zklamal zároveň. Nejenže si teď myslím to nejhorší o své sestře, ale myslím si to i o svých rodičích, kteří jsou ochotni tolerovat její krádeže. Celou situaci rozhodně nechci nechat bez odezvy. Okrádání starých lidí se mi zdá hrubé a naprosto se vymyká mým morálním zásadám. Sestře by takové chování rozhodně nemělo projít.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články