Marie (37): Podezírala jsem dceru, že mi krade peníze, tak jsem nastražila chůvičku. Nestačila jsem se divit

Marie (37): Podezírala jsem dceru, že mi krade peníze, tak jsem nastražila chůvičku. Nestačila jsem se divit

Marie si všimla, že se jí poslední dobou ztrácejí peníze z peněženky. Podezírala svoji čtrnáctiletou dceru, která ale tvrdila, že nic neudělala. Marie jí nevěřila, a tak nastražila chůvičku.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 30. 01. 2021 06:30

Před třemi týdny jsem šla do obchodu, a když jsem chtěla platit, měla jsem v peněžence o tři stovky méně. Byla jsem si jistá, že jsem tam měla víc peněz, ale byla tam jen stovka a pár drobných.

Myslela jsem, že je chyba ve mně

Nákup jsem zaplatila kartou a nechala jsem to být. Jenže podobná situace se mi stala o pár dní později, když jsem tankovala. Začala jsem si o sobě myslet, že jsem blázen, a marně jsem přemýšlela, kde jsem ty chybějící peníze utratila.

Podezírala jsem dceru

Když mi jednou doručil kurýr balíček, dopálila jsem se úplně. Večer jsem si totiž nachystala přesnou částku, a když jsem mu chtěla zaplatit, měla jsem o dvě stovky méně. Už jsem tušila, že to není mnou. Situace byla o to horší, že jinou hotovost jsem neměla a kurýrovi nešel terminál na platbu kartou. Byla to ostuda.

Okamžitě jsem tehdy udeřila na svou dceru Karolínu, jestli se mi nechce k něčemu přiznat. Ta na mě ale zírala s otevřenou pusou a přísahala, že mi z peněženky nic nebere. Všimla jsem si, že se začala občas malovat. Přestože jsme jí dávali kapesné, byla jsem přesvědčená, že mi lže do očí a bere mi peníze, aby měla na další šminky.

To jsem tedy nečekala

Nastražila jsem proto chůvičku, kterou jsme používali, když byla dcera malá. Zaplať pánbůh ještě fungovala. Kabelku, ve které byla peněženka, jsem dala na židli do kuchyně a kameru jsem dobře ukryla. Ráno jsem prohlásila, že si jdu dát koupel, a zamkla jsem se nahoře v koupelně.

Celou dobu jsem sledovala se zatajeným dechem, jestli se bude něco dít. Manžel na mě zaklepal: „Tak ahoj lásko, jdu do práce.“ Houkla jsem na něj ahoj a pak jsem měla solidní šok. Viděla jsem, jak jde do kuchyně, vytáhne peněženku a bez přemýšlení si bere pár stovek. Koukala jsem na to doslova s otevřenou pusou, to jsem tedy nečekala. Peněženku vrátil a odešel.

Dceři jsem se šla okamžitě omluvit a jemu jsem napsala esemesku, že mě hluboce zklamal, protože jsem podezírala Karolínku, přitom zloděj je on. On mi hned volal a omlouval se, že mě nechtěl zklamat. Nemyslím si, že bychom si žili tak špatně, aby mi musel krást peníze. Manžel slíbil, že bude sekat dobrotu, ale já si raději peněženku schovávám.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články