Film Interview s upírem: Pro Brada Pitta bylo natáčení peklo, pro Kirsten Dunst byl jeho polibek nechutný

Film Interview s upírem: Pro Brada Pitta bylo natáčení peklo, pro Kirsten Dunst byl jeho polibek nechutný
Zdroj: se souhlasem Prima Max
Interview s upírem: Novinář Daniel Malloy (Christian Slater) potká jistého Louise (Brad Pitt), který o sobě tvrdí, že je upírem a je mu 200 let.Christian Slater nahradil Rivera Phoenixe, který se natáčení bohužel nedožil.Autorka knižní předlohy Anne Rice chtěla, aby roli Lestata vzal Tom Hanks. Místo něj si pak upíra zahrál Tom Cruise.Brad Pitt prý měl problém nejen s námětem filmu Interview s upírem, nedokázal také přijmout fakt, že hraje druhé housle Tomu Cruiseovi.+ 5 fotek+ 6 fotek

Před více než čtyřiceti lety napsala autorka Anne Rice knihu Interview s upírem, která navždy změnila pohled na tato krvežíznivá monstra. K tomuto tématu totiž přistoupila z opačné strany. Upír byl v jejím podání velmi pohledný, avšak mnohem více násilnický, než byli doposud jeho románoví a filmoví předchůdci. Bylo tak jen otázkou času, než došlo na filmové zpracování příběhu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 07. 05. 2020 15:00

Někdy se stává, že bolest ze ztráty milovaných osob je tak silná, že bychom udělali cokoli, aby přestala. Jenomže některá rozhodnutí nelze vzít už nikdy zpět. Věčný život pod rouškou temné noci totiž nepřináší kýženou úlevu, ale jen další, a někdy i mnohem horší utrpení.

Na film Interview s upírem se můžete podívat dnes ve 22:15 na Prima Max

Pochybnosti o Tomu Cruisovi

Obsazení Toma Cruise do role Lestata se zpočátku jevilo jako přinejmenším nešťastné. Nikdo totiž nevěřil, že by dokázal svou postavu zahrát alespoň trochu uvěřitelně. Nejvíce obav měla samotná autorka knižní předlohy, Anne Rice. A svůj názor dávala hlasitě najevo. “Nemohu si pomoct, ale připadá mi to bizarní,” uvedla pro magazín Movieline. Nakonec ale souhlasila. Věřila, že lidé od castingu vědí, co dělají. A věděli. Tom Cruise nezklamal. Rice se mu poté osobně omluvila.

Nikdy více!

Přestože Brad Pitt odvedl, coby upír Louis, skvělou práci, bylo pro něj natáčení hotovou noční můrou. Častokrát hovořil o tom, jak se mizerně cítil. Nejvíce mu vadilo to, že se natáčelo prakticky jen v noci. Také se musel každý den podrobit nanášení make-upu včetně žlutých kontaktních čoček. Pitt dokonce prozradil, že měl sto chutí produkci filmu opustit. Kdyby ale tak učinil, musel by filmovému studiu vyplatit odškodné ve výši čtyřiceti milionů dolarů.

Kirsten Dunst

Kirsten si na castingu na roli dětského upíra moc dobře nevedla. Za to, že tuto roli nakonec dostala, mohla poděkovat jedině své lektorce herectví. Ta se vžila do role rodiče stíhačky a poslouchala za dveřmi, jak si mladá Dunst vede. Samozřejmě, že nebyla s jejím výkonem spokojená a tak, když vyšla ven, popadla ji za ruku, dotáhla zpět před producenty a řekla: “Musíte se na ni podívat znovu. Umí to daleko lépe.”

Určitě pak za to své koučce v dospělosti poděkovala, protože se na place dočkala své úplně první pusy, a to rovnou s Bradem Pittem. V době natáčení jí ale bylo teprve jedenáct, takže tuto romantickou chvilku zhodnotila slovem nechutné. Tehdy měla v plánu se poprvé líbat až v šestnácti letech. Pitt jí navíc připadal s dlouhými vlasy jako hippie.

Znechucená Oprah Winfrey

Oprah se počítá mezi velké fanynky Toma Cruise, ale jeho účinkování ve filmu Interview s upírem bylo pro ni příliš silné kafe. Při premiéře filmu to nevydržela o odešla. “Věřím, že v našem světě existují síly dobra a síly zla. Nemám zájem na tom, abych se podílela na propagaci temnoty. Ten film byl prostě příliš brutální,” řekla o něco později slavná americká moderátorka.

I samotný Cruise uznal, že Interview není podívaná pro každého. Měl pravdu, neboť na roli Lestata se připravoval tak, že sledoval videa se lvy lovícími zebry.

NA ZAJÍMAVOSTI O FILMU INTERVIEW S UPÍREM SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroj textu: screenrant.com, csfd.cz

Zdroj fotek: Prima Max

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články