Smutný osud princezny Lady: Marie Kyselková s herectvím sekla, živila se jako modelka, ale i vrátná. Skončila v Bohnicích

Marie Kyselková byla česká manekýnka a herečka, původním povoláním zdravotní sestra, druhá manželka herce Petra Haničince.
Zdroj: Youtube
Marie Kyselková byla česká manekýnka a herečka, původním povoláním zdravotní sestra, druhá manželka herce Petra Haničince.V české kinematografii se stala známou díky své jediné hlavní roli princezny Lady ve filmu režiséra Martina Friče Princezna se zlatou hvězdou.Po studiu střední brněnské zdravotní školy se odstěhovala do Prahy, kde se stala manekýnkou. Zde si jí povšiml režisér Jiří Sequens, který jí v roce 1955 svěřil drobnou roli ve svém filmu Větrná hora. Jako herečka vystupovala také v libeňském Divadle S. K. Neumanna.+ 13 fotek+ 14 fotek

Kyselková byla česká manekýnka a herečka, původním povoláním zdravotní sestra a také druhá manželka herce Petra Haničince. Vy si ji jistě pamatujete jako princeznu Ladu z pohádky o myším kožíšku.

Petra Járková
Petra Járková 21. 01. 2020 07:00

V lednu to bude tři roky od chvíle, kdy Marie Kyselková alias princezna Lada z legendární pohádky odešla do filmového nebe. V bytě ji našla bezvládnou její dcera Žofie a blízký přítel herec Ivo Niederle.

První a poslední role

Po Princezně se zlatou hvězdou se Kyselková rozhodla, že se filmu věnovat nechce. Raději se starala o rodinu a své tři děti. To ale znamenalo, že se musí uživit jinak.

Zdravotní sestra

Rodačka z Brna, která vystudovala na zdravotní sestru, si přivydělávala různými způsoby. Pracovala z domu, pro podniky vyráběla třeba figurky z plsti.

Vrátná na kolejích

Práce se neštítila ani po dovršení důchodového věku. Lidem kouzlila úsměvy na rtech jako vrátná na strahovských vysokoškolských kolejích.

Nesnesitelné bolesti

Zlom přišel s oslavou osmdesátky. Kvůli operaci zad začala Kyselková trpět nesnesitelnými bolestmi nohou. Kromě toho, že se nemohla hýbat, skončila i v psychiatrické léčebně v Bohnicích. Ani invalidní vozík ji ale neodradil od pravidelné cigarety, která se stala její poslední neřestí.

NA FOTKY MARIE KYSELKOVÉ A KOSTÝMY Z POHÁDKY PRINCEZNA SE ZLATOU HVĚZDOU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články