63 let od premiéry Princezny se zlatou hvězdou: Čím se její představitelka živila, když přestala hrát?

Princezna se zlatou hvězdou je česká filmová pohádka režiséra Martina Friče z roku 1959 s Marií Kyselkovou a Josefem Zímou v hlavní roli.
Zdroj: se souhlasem TV Prima
Princezna se zlatou hvězdou: Do království princezny Lady vtrhne zlý Kazisvět a žádá ji o ruku. Ona ale raději uteče, ukrytá v myším kožíšku...Dobová kritika pohádku Princezna se zlatou hvězdou zrovna nemilovala. Přeslazenost a špatné herecké výkony, psalo se tehdy v různých periodikách. Josef Zíma musel celou dobu nosit paruku.A navíc prý dostal za svou roli jen 550 Kčs.+ 2 fotky+ 3 fotky

Marie Kyselková alias princezna Lada z legendární pohádky Princezna se zlatou hvězdou už je ve filmovém nebi, ale připomenout si ji můžeme ve vysílání TV Prima. Marie Kyselková po natočení pohádky pověsila filmování na hřebík. Čím se tato kráska živila v dalších letech?

Petra Járková
Petra Járková 24. 09. 2019 08:00

Marie Kyselková vydechla naposledy 21. ledna 2019. Herečku jediné velké role přivedl k filmu režisér Jiří Sequens. Všiml si jí poté, co z Brna utekla do Prahy, aby se stala modelkou. Po legendární pohádce Princezna se zlatou hvězdou (1959), kterou uvede TV Prima v pondělí 18. dubna o 16:00, se však Kyselková rozhodla, že se filmu věnovat nechce. Raději se starala o rodinu a své tři děti. To ale znamenalo, že se musí uživit jinak.

Všestranná Marie Kyselková

Rodačka z Brna, která tam studovala na zdravotní sestru, si přivydělávala různými způsoby. Pracovala z domu, pro podniky vyráběla třeba figurky z plsti. Práce se neštítila ani po dovršení důchodového věku. Lidem kouzlila úsměvy na rtech jako vrátná na strahovských vysokoškolských kolejích.

Marie Kyselková na psychiatrii

Zlom přišel s oslavou osmdesátky. Kvůli operaci zad začala Kyselková trpět nesnesitelnými bolestmi nohou. Kromě toho, že se nemohla hýbat, skončila i v psychiatrické léčebně v Bohnicích. Ani invalidní vozík ji ale neodradil od pravidelné cigarety s jedním dobrým kamarádem. Herec Ivo Niederle chodil kouřit přímo k ní do bytu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články