Zbožňovaný Jiří Bartoška: Místo klidného důchodu to v novém filmu žehlí mezi manželkou a milenkou

Zbožňovaný Jiří Bartoška: Místo klidného důchodu to v novém filmu žehlí mezi manželkou a milenkou
Zdroj: se souhlasem Bioscop
Všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) odchází do důchodu. Těší se na to celá rodina, konečně si ho pořádně užijí. Jenomže vše není takové, jak se na první pohled může zdát.Zdeněk totiž čtyřicet let vedl dvojí život. Kromě manželky měl i milenku.+ 1 fotka+ 2 fotky

Pokud máte rádi filmy s Jiřím Bartoškou, neměli byste si nechat ujít komedii Zbožňovaný, která vstupuje do kin 23. září. Do jaké role se tentokrát herec vtělil? A koho zbožňoval on sám?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 23. 09. 2021 11:00

Děj filmu Zbožňovaný: Oblíbený pediatr Zdeněk se konečně dočkal vytouženého důchodu. Na zasloužený odpočinek se však netěší jen on sám, ale i celá jeho rodina. Konečně s ním budou moci trávit více času. Problém je však v tom, že si ho za ta léta poměrně zidealizovali. Zdeněk není ale ani zdaleka tak dokonalý. Nejdříve musí vyřešit delikátní situaci s milenkou, s níž udržuje čtyřicetiletý milostný poměr. Film Zbožňovaný s Jiřím Bartoškou vstupuje do českých kin 23. září.

Děda Petra Kolečka

Režisér a autor scénáře Petr Kolečko tentokrát sáhl po své rodině.Film je částečně inspirován příběhem mého dědy, jeho osobností, aurou, kterou okolo sebe šířil. Už ani nevím, jak mě to napadlo, ale pamatuji si, že jsem volal mámě a ta mi řekla, že je to skvělý materiál, a to jak v dobrém, tak i ve zlém,” řekl Kolečko pro web novinky.cz.

„Hraju chlapa, který končí v práci a se všemi se loučí. Nezapomene všem poděkovat, a to včetně své ženy. To ale rozčílí jinou ženu (milenku). A tím se dostáváme do děje, že žije vlastně dva životy. Jeden se svou manželkou, skvělou kuchařkou, a druhý s milenkou, kolegyní lékařkou,” dodal Jiří Bartoška.

Stárnoucí Jiří Bartoška

Jak člověk stárne, nabídky odmítá a říká si, jestli má vzít otce hrdinky, který má dva natáčecí dny, nebo psychologa, jenž má jen jeden den, ale čtyři stránky textu, prozradil pro idnes.cz Bartoška. Co ho přimělo k tomu, že kývl na roli pediatra? Hlavním důvodem byl opět text. Od půlky filmu nemluví, takže si toho nemusel moc zapamatovat.

To ale nebyl jediný důvod. Zlákalo ho i herecké obsazení.Ivana Chýlková, Zuzana Kronerová, Petra Hřebíčková a Jiří Langmajer. Taková sestava vás prostě láká, abyste s nimi točil, vysvětlil charismatický herec.

Zbožňovaný děda Skalický

I Jiří Bartoška by ve svém životě našel někoho, koho by mohl označit za zbožňovaného.Pro mě to byl asi děda Skalický, otec z matčiny strany. Na prázdniny jsme jezdili s bráchou do Kutné Hory, a to byla taková moje škola života, univerzita, kde jsem se naučil všechno. Hrát čáru, první cigára, prostě všechno byla Kutná Hora a děda Skalickej byl dokonalej,” svěřil se webu tojesenzace.cz.

A jaký má názor na to, když si rodiče idealizují své děti? „Děti jsou nastavené zrcadlo, takže to, co nás na nich rozčiluje, nás rozčiluje na nás samotných. Spousta rodičů si myslí, že budou jejich potomci premiéři, nebo světoví tenisté, ale je to tak, jak to je. A hlavně život je takový, jaký je,” dodal Jiří Bartoška.

Zdroje informací: 

Bioscop.cz: Zbožňovaný 

ČSFD.cz: Zbožňovaný 

Česká televize: Zbožňovaný

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články