Speciál: Průvodce kvalitouSpeciál: Hubněte s námiTestování

Vášnivá kuchařka Jaroslava Obermaierová se pochlubila receptem na báječné plněné papriky

Vášnivá kuchařka Jaroslava Obermaierová se pochlubila receptem na báječné plněné papriky
Zdroj: Showpix/Pixabay/koláž Lifee.cz
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Plněné papriky sice pocházejí z jižní Evropy, ale u nás jsou jako doma. Tohle šťavnaté jídlo má hned několik variant přípravy a je velmi oblíbené. V pořadu o vaření VIP Prostřeno se s ním pochlubila i herečka Jaroslava Obermaierová.

Lucie Cermanová 14. května 2021

Plněné papriky milují děti i dospělí. Recept není nijak složitý a velkou výhodou je, že je máte hotové poměrně rychle.

Vepřový guláš jako z pořádné hospody: S těmihle triky bude vážně jedinečný
Mohlo by Vás zajímat:

Vepřový guláš jako z pořádné hospody: S těmihle triky bude vážně jedinečný

Tipy na přípravu plněných paprik

Do plněných paprik se většinou používá mleté maso v poměru půl hovězího a půl vepřového. Rýži určenou pro přípravu se doporučuje uvařit předem a nechat ji dobře vychladnout. Můžete ale sáhnout i po zbytcích z předchozího dne. K masu a rýži se občas přidává vajíčko. V tomto případě je třeba maso a vajíčko nejprve velmi důkladně rozmíchat se solí a až pak přisypat rýži. Rajská omáčka k plněným paprikám se někdy připravuje z vývaru. Získá pak na větší síle.

V jednom z dílů VIP Prostřeno se o svou variantu plněných paprik podělila i herečka Jaroslava Obermaierová, dnes známá hlavně z populárního seriálu Ulice. O oblíbené umělkyni se ví, že dobře vaří. Doma má spoustu kuchařek, ze kterých čerpá inspiraci. Plněnou papriku ve VIP Prostřeno připravovala jako předkrm.

Jak na luxusní kuře na paprice: Roli hraje správný druh koření i smetana
Mohlo by Vás zajímat:

Jak na luxusní kuře na paprice: Roli hraje správný druh koření i smetana

Plněné papriky

Budeme potřebovat: 4 zelené papriky, 300 g mletého masa, 100 g vařené rýže, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, 50 g slaniny, 1 lžíci oregana, 1 lžíci cukru, rajčata, rajčatový protlak, kečup, sůl, mletý pepř, olivový olej, sůl.

Příprava: Troubu dáme předehřát na 180 °C. Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky, česnek na plátky. Vše orestujeme na oleji. Přidáme oregano a cukr, potom přisypeme nakrájená rajčata, doplníme o trochu protlaku a kečupu. Celou směs osolíme, opepříme a dáme dusit.

Z paprik opatrně odřízneme konec se stopkou. Šetrně vyndáme semeník a bílá žebra. Maso smícháme s uvařenou rýží, osolíme a touto směsí naplníme papriky. Nakonec přiklopíme koncem se stopkou.

Pečení: Vložíme do pekáčku, přelijeme připravenou omáčkou, přikryjeme a dáme do předehřáté trouby. Pečeme asi dvacet minut až půl hodiny. Většinu času pečeme zakryté, ke konci odkryjeme a dopečeme. Pokud vám bude vadit hrubá struktura omáčky, ještě ji rozmixujte a znovu dejte ohřát.

Vepřo knedlo zelo: Důkladně opečte maso a do zelí přidejte slaninu
Mohlo by Vás zajímat:

Vepřo knedlo zelo: Důkladně opečte maso a do zelí přidejte slaninu

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Další články