Pohádka Čertoviny: Sára Sandeva vyváděla kvůli hmyzu, na natáčení se přijel podívat prezident Zeman

Čertoviny jsou česká filmová pohádka režírovaná Zdeňkem Troškou. Snímek, inspirovaný pohádkovou tvorbou Jana Drdy, Josefa Lady a dalších spisovatelů.
Zdroj: TV Prima
Čertoviny jsou česká filmová pohádka režírovaná Zdeňkem Troškou. Snímek, inspirovaný pohádkovou tvorbou Jana Drdy, Josefa Lady a dalších spisovatelů.Dva nešikovní čerti, Popelák a Uhelák, jsou vládcem pekel Luciperem posláni za trest do světa, aby do měsíce přivedli každý jednu hříšnou duši, jinak skončí na sto let v pekelném žaláři. Pak jim bude odpuštěno, že při úklidu pekla způsobili, že jedna hříšná duše utekla zpět do světa. Na světě se Uhelákovi a Popelákovi hned zalíbí, ale jejich úkol, svádět lidi ke špatnostem, se jim od počátku nedaří. Spíše, než aby lidi sváděli k hříchům, jim neúmyslně pomáhají. V přestrojení za čeledíny se nakonec dostanou na statek a zdá se, že konečně budou mít úspěch.+ 5 fotek+ 6 fotek

Popelák a Uhlák jsou dva čerti a také hlavní hrdinové pohádky Čertoviny, kterou natočil Zdeněk Troška na motivy Jana Drdy, Josefa Lady a dalších známých pohádkářů.

Petra Járková
Petra Járková 12. 04. 2020 14:00

Dva lumpačiví čerti se pošťuchují v pekle, až shodí kotel s hříšnou duší. Ta využije své svobody a otevřenou bránou prchá z pekla ven. Lucifer se samozřejmě naštve a rozhodne se Popeláka a Uhláka potrestat. Pošle je do normálního světa, aby mu každý přinesl jednu hříšnou duši a pak jim možná bude bude odpuštěno.

Velkolepý úspěch

Pohádka měla televizní premiéru přesně před rokem o velikonočních svátcích a sledovalo ji neuvěřitelných 1 300 000 diváků na obrazovkách televize Prima. Čertoviny byly také třetím, divácky nejúspěšnějším českým filmem roku 2018, v kinech pohádku vidělo 356 132 diváků.

Fóbie z hmyzu

Film se natáčel na stejném statku jako další Troškova pohádka Z pekla štěstí a herečka Sára Sandeva vyšilovala při scénách, kdy měla běhat bosa. Má totiž panický strach z hmyzu a točilo se v parném létě na statku, kde ho bylo plno.

Zeman fanouškem Trošky

Prezident Miloš Zeman je velkým Troškovým fanouškem, což už jsme měli tu čest zjistit, když mu udělil státní vyznamenání. Není tedy divu, že když měl cestu kolem, zajel se do jižních Čech za Troškou podívat.

Jízda na koni

David Gránský se kvůli roli hraběte musel naučit jezdit na koni, z čehož nebyl zpočátku moc nadšen, ale nakonec si to oblíbil a prý tvrdil, že začne jezdit i v soukromí.

Krásné lokace

Pro peklo si filmaři vybrali Peklo Čertovina u Hlinska a skanzen u Přerova. Dále se točilo v tradičních malebných vesničkách jižních Čech nebo na drslavické tvrzi.

NA SNÍMKY Z POHÁDKY ČERTOVINY SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA POHÁDKU ČERTOVINY SE MŮŽETE PODÍVAT DNES VEČER OD 20:15 NA PRIMĚ

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články