Šíleně smutná Vondráčková, anebo Popelka Šafránková: Které princezně to nejvíc slušelo?

Šíleně smutná Vondráčková, anebo Popelka Šafránková: Které princezně to nejvíc slušelo?
Zdroj: TV NOVA/koláž Lifee.cz

České Vánoce a pohádky, to patří neodmyslitelně k sobě. V pohádkách jsou samozřejmě i krásné princezny. Snad každá mladá začínající herečka by si přála nějakou si zahrát, ale jen některým se poštěstilo.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 26. 11. 2020 09:00

Jak jste na tom byli vy? Fandili jste těm krásným a hodným, jako byla třeba Popelka, Jasněnka anebo Arabela, či vás víc bavila Xenie a Eufrozína? I když představitelky nejznámějších princezen hrály i v dalších pohádkách, tyhle role jim už asi nikdo neodpáře.

Bez klasiky to ani letos nepůjde

Bez představitelek nejoblíbenějších princezen Libušky Šafránkové, Aleny Vránové a Heleny Vondráčkové a jejich Popelky, pyšné princezny Krasomily a šíleně smutné princezny Heleny by asi nemohly začít vánoční svátky. Pravidelně jsou zařazované do hlavních vysílacích časů všech soukromých i veřejnoprávních televizí. Možná bychom mohli přidat ještě princeznu Ladu se zlatou hvězdou na čele Marii Kyselkovou a Milenu Dvorskou jako skromnou Marušku z pohádky Byl jednou jeden král.

Každý rok nová

Ale i novější pohádky mají svoje krásné princezny. Vzpomínáte, jak to slušelo Míše Kuklové jako Jasněnce anebo Andree Černé v roli Elišky ze mlejna? Nádherná byla i Zubejda Barbora Seidlová, která okouzlila i strašného loupežníka Lotranda. A úplně moderní pohádka Kdyby byly ryby zase představila Jenovéfu Bokovou v roli Lidunky.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Barbora Seidlova (@barboraseidlova)

Nádherné potvory

Každá správná pohádka má i své zlo, proti kterému je třeba bojovat. A někdy jsou to právě neposlušné, rozmarné a třeba i hloupé princezny. Fantastická mrcha andělská byla princezna Bosana v kultovní werichovské pohádce Tři veteráni, kterou si zahrála Vida Neuwirtová. S chutí se role potvory Xenie v seriálu Arabela ujala i Dagmar Patrasová. A Sabinu Laurinovou, která si zahrála i jiné princezny, si navždy budeme pamatovat jako panovačnou Eufrozínu.

Která princezna boduje u vás?

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články