Top 10 hororových seriálů na Netflixu: Nemrtvé zlo Necronomiconu, Lucifer nebo lahůdka Fortitude. A hrůzy je mnohem víc

Dark
Zdroj: Netflix, Julia Terjung
Na první pohled budižkničemu, ale kdyby nebylo Ashe, už bychom tady nebyli.Je libo cestování časem? Stačí si jen najít tu správnou jeskyni. Nejlépe s jaderným odpadem.Jestliže tahle holka nedokáže najít Willa, tak už nikdo.Perfektní místo na štastné dětství: dům plný zlovolných duchů. Pak se přestěhujte na venkov.+ 6 fotek+ 7 fotek

Stranger Things, Dark či Ash vs. Evil dead. To je jen krátký výčet toho, co nabízí streamovací služba Netflix. První měsíc sledování nabízí zcela zdarma, tak proč toho nevyužít? Které seriály by tak neměly žádnému fanouškovi drsných filmů ujít?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 25. 04. 2020 11:00

Pokud patříte mezi osoby, které kvůli nedostatku volného času nedokáží držet tempo s aktuálními seriálovými novinkami, nebo jste dokonce ještě neviděli ani to, co se vysílalo před dvěma roky, máte nyní možnost, vzhledem k aktuální pandemii, vše dohnat. A jestliže potřebujete tipy, rádi vám v tom pomůžeme.

Ash vs. Evil Dead

Legendární Ash s motorovou pilou místo ruky a nemrtvé zlo ukrývající se v Necronomiconu. Co započalo v jedné lesní chatce, nemůže se odestát. Anebo vlastně může, ale budou lítat hlavy, ruce, nohy a stříkat litry a litry krve. Přítomnost Lucy Lawless je už jen třešničkou na dortu.

Dark

Jasný důkaz o tom, že i Němci dokáží natočit úžasný mysteriózní film. Malé městečko s nedalekou jadernou elektrárnou a hlubokým lesem, v němž se ukrývá jeskyně s anomálií, díky které lze cestovat časem. Toho využívá vrah, jenž unáší své oběti do minulosti. Podaří se někomu jeho řádění zastavit?

Stranger Things

Tato hororová série oživila v divácích zájem o osmdesátá léta. Parta kluků, která hledá svého zmizelého kamaráda. Jediným vodítkem je však záhadná dívka s nadpřirozenými schopnostmi.

The Haunting of Hill House

Nefungující rodina a vzpomínky na starý dům z dětství, který byl plný pomstychtivých duchů. Noční můra však není zdaleka u konce. Někteří členové rodiny jsou však k domu stále přitahováni. Anebo to byl jen sen a vlastně se nikomu nepodařilo utéct?

Wynonna Earp

Sice žánrově spíše komedie, ale stále s velmi silnými okamžiky. Wynonnu zajímá v podstatě jen alkohol. Bohužel se však musí, jako potomek slavného Wyatta Earpa, vypořádat s narůstajícími démonickými silami v jejich malém zapadákově.

Penny Dreadful

Tento seriál je sice již šest let starý, ale stále patří mezi absolutní skvosty. Jde o výpravné zpracování hrůzostrašných povídek, které se vydávaly na počátku 19. století v Londýně. Každý výtisk stál právě jednu penny. Časopis se těšil velké oblibě zejména mezi chudšími obyvateli hlavního města Anglie. Celkové zpracování pořadu, včetně hereckých výkonů, je dechberoucí.

Lucifer

Spíše oddechová, a hlavně více kriminální nežli hororová záležitost, ale i tak by neměla ujít vaší pozornosti. Tom Ellis je pro roli Pána pekel jako stvořený a Tom Kapinos jakožto tvůrce seriálu je zárukou toho, že se budete bavit minimálně tak dobře, jako u jeho předešlého počinu Californication s Davidem Duchovnym v hlavní roli.

Chilling Adventures of Sabrina

Paní Satanová, otec Blackwood či distingovaná teta Zelda – to jsou postavy z úspěšného seriálu Netflixu o mladé čarodějnici Sabrině, která se snaží vymanit z vlivu Temného pána. Ten ji neustále tlačí ke křtu a podpisu do Knihy Bestie, čímž by nad ní získal neomezenou moc. Donutí ji k tomu?

Kingdom

Zajímavé zpracování tématu o nemrtvých v jihokorejské produkci. Tvůrcům nelze upřít kreativní zpracování otřepaného tématu. První dvě epizody se sice nesou v pomalejším tempu, ale není to ke škodě věci. Ba naopak, divák se pak už nemůže dočkat, co se ukrývá za zavřenými palácovými dveřmi.

Fortitude

A na závěr absolutní lahůdka ve formě konstantního šílenství, a to ve všech třech sériích. Parazitické pravěké vosy, halucinogenní droga vyrobena ze sobí moči, prakticky nesmrtelný šerif, tajemná žena, kterou při životě udržuje jen pití mozkomišního moku a detailní kastrace za účelem zvýšení šamanských dovedností. To vše vás čeká v městečku Fortitude.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA ZAJÍMAVÉ FOTKY HORORŮ Z NAŠEHO TOP 10

Zdroj textu: rottentomatoes.com

Zdroje fotek: Starz!, Netflix, Showtime Networks, Syfy US, 20th Century Fox Television, Sky Atlantic

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články