Zemřel Josef Abrhám: Připomeňme si začátky jeho osudové lásky s Libuškou Šafránkovou

Zemřel Josef Abrhám: Připomeňme si začátky jeho osudové lásky s Libuškou Šafránkovou
Zdroj: Profimedia
Josef Abrhám přežil svou milovanou Libušku, se kterou strávil téměř půl století, o necelý rok.Manželé Josef Abrhám a Libuše Šafránková se dali dohromady v Činoherním klubu. Začátky jejich vztahu ale nebyly jednoduché, Josef tou dobou chodil se zpěvačkou Naďou Urbánkovou.Josef a Libuška pro sebe byli stvoření. Jejich láska kvetla i po letech společného žití a neváhali si ji při každé příležitosti dát najevo.
Nesměly chybět hluboké pohledy do očí.
+ 5 fotek+ 6 fotek

Zemřel legendární český herec a idol žen Josef Abrhám. Bylo mu 82 let. Odešel tak skoro přesně na rok poté, co skonala jeho životní láska Libuše Šafránková. Vztah těchto dvou hereckých hvězd trval 48 let, začátky ale neměly vůbec jednoduché.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 17. 05. 2022 10:35

Mladičká Libuška potkala charismatického herce roku 1973 v pražském Činoherním klubu, kde oba získali angažmá. A byla to láska na první pohled!Šafránková se líbila úplně každému chlapovi, co v divadle byl. Každej se ji snažil sbalit, ale všichni to měli marný. Ona měla od začátku oči jen pro Pepíka,“ vzpomínal pro TV Prima herec Pavel Landovský.

Tajná láska Abrháma a Šafránkové

Láska Abrháma se Šafránkovou měla ovšem jeden háček. Představitel doktora Blažeje z Nemocnice na kraji města v té době plánoval miminko se zpěvačkou Naďou Urbánkovou (82). Osud tomu ale chtěl jinak. Krásná a něžná Libuška ho okouzlila natolik, že s ní nic netušící pěvkyni nejprve dva roky zahýbal, než dal definitivně přednost o 13 let mladší kolegyni.

Urbánková se o nevěře svého partnera dověděla až od kadeřnice.Vydrželi jsme spolu osm let. Nikdy jsme se nevzali, byl to však jeden z nejdelších vztahů mého života a z mé strany určitě nejsilnější. Na ten rozchod nerada vzpomínám," prozradila Urbánková v knize A příště lépe.

Půl století s Abrhámem

Ač se zpočátku mohlo zdát, že vztah Šafránkové s Abrhámem nebude mít dlouhého trvání, opak byl pravdou. V roce 1976 se vzali a vydrželi spolu do hereččina loňského skonu. Rok po svatbě se jim narodil syn Josef Abrhám mladší.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Martin Dybala (@marthas1985)

Jejich manželství neprovázely prakticky žádné skandály, i když bulvár svého času psal o Libuščině lásce k alkoholu. To se ovšem ukázalo jako nepravdivá informace.

Herecky jim to ladilo stejně jako partnersky. Proto často tvořili manželský pár i na stříbrném plátně. Za zmínku v tomto směru určitě stojí filmy Svatební cesta do Jiljí či Vrchní, prchni.

Zdroje informací:

TV Prima

Naďa Urbánková: A příště lépe

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články