Smutný osud siamských dvojčat: Dáša pila alkohol, aby Máša nebyla zlá na lidi

Smutný osud siamských dvojčat: Dáša pila alkohol, aby Máša nebyla zlá na lidi
Zdroj: Profimedia

Siamská dvojčata byla vždy v hledáčku různých lékařů. Výjimkou nebyl ani sovětský fyziolog Petr Anokhin. Když se mu do spárů dostaly Máša a Dáša Krivoshlyapovy, začal na nich provádět nelidské experimenty a mučení.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 31. 05. 2021 16:30

Sestry Máša a Dáša byly vystaveny jak fyzickému týrání, tak i izolaci, kterou velmi špatně snášely. Vše však bylo ještě horší o to, že každá z dívek měla diametrálně odlišnou povahu. Jedna byla psychopat, druhá zase velmi empatická...

Únos siamských dvojčat

Petr Anokhin zasvětil celý svůj život experimentům, které měly za úkol zjistit všechny možné funkce oběhového a nervového systému. Kvůli tomu nechával své pacienty bez spánku, vystavoval je extrémním teplotám a trápil hlady. To čekalo i Mášu a Dášu, které se narodily v roce 1950 v Moskvě. Jako siamská dvojčata měly společný oběhový systém. Nervový byl oddělený. To představovalo pro šíleného lékaře ideální kombinaci.

Krátce po porodu byla dvojčata odebrána matce s odůvodněním, že zemřela na zápal plic. Ve skutečnosti byla převezena do nedalekého lékařského institutu. Tam musely obě dívky podstatnou část svého života snášet kruté zacházení a pokusy odporující lékařské etice.

Šílené testování dětí

Jak již bylo uvedeno výše, obě dívky měly vlastní nervovou soustavu. Na fyzickou bolest tak každá z nich reagovala jinak. Jedno z dvojčat proto bylo vystaveno extrémnímu chladu a druhé zůstalo v teple, nebo naopak. Kromě toho do nich Anokhin pouštěl proud, zaváděl dlouhé trubice do žaludku kvůli měření šťáv, neumožnil jim spát, a to zejména do dvanáctého roku života. Dokonce jedné z nich aplikoval injekci s radioaktivním jódem, aby zjistil, zda se látka dostane do oběhové soustavy druhé dívky.

U Máši se poměrně brzy objevilo psychopatické chování. Dáša byla naopak velmi poslušná a učenlivá. V dospělosti se dvojčata seznámila s jistou Juliet Butler, která potvrdila, že Máša na svou sestru často fyzicky útočila a snažila se ji zastrašit. Rovněž vykazovala narcistické tendence.

Dáša chtěla normální život, Máša ne

Dáša vždy toužila po společnosti, lásce a normálním životě. Máša jí to však nikdy nedovolila. To vyústilo až v pokusu o sebevraždu. Dáša se totiž ve věku osmnáct let zamilovala ve škole pro invalidy do kluka jménem Slava. Její sestra to samozřejmě neschvalovala a na jejího milého často fyzicky útočila. Dáša se proto v dospělosti uchýlila k alkoholu, myslela si, že díky společnému oběhu to bude působit i na Mášu.

Máša postupem času převzala nad všemi aspekty jejích života absolutní kontrolu. Obě musely kupříkladu nosit chlapecký sestřih a pohlavně neutrální oblečení. Zřejmě to vycházelo z Mášiny lesbické orientace. Po 53 letech strávených ve státem řízených institucích zemřela Máša 17. dubna 2003 na infarkt. Lékaři se snažili Dáši namluvit, že její sestra jenom spí, ta ale moc dobře věděla, co se děje. Nabízeli jí také, že je okamžitě oddělí, Dáša s tím ale nesouhlasila. Kvůli toxinům, které do jejího systému vyplavovala Mášina mrtvola, zemřela o 17 hodin později...

Zdroje informací:

Ranker.com: One Was Psychopath, One Was An Empath: Conjoined Twins Trapped In The Same Body

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články