Tragická smrt Margaret Schilling: Její rozkládající se tělo připomíná skvrna, kterou nelze odstranit

Bývalé sanatorium The Ridges, v němž se nachází skvrna ve tvaru ženského těla (Margaret Schilling).
Zdroj: Wikimedia Commons, Public Domain

Ve městě Athens v Ohiu se nachází bývalé sanatorium pro duševně nemocné osoby, jenž láká turisty na jednu zajímavost. V nejvyšším patře budovy je skvrna ve tvaru lidského těla, kterou nelze odstranit. Jaký se k ní váže příběh?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 22. 05. 2021 14:00

Ústav pro mentálně postižené osoby The Ridges byl oficiálně otevřen v roce 1874. Je to obrovská budova, neboť v ní měli pacienti strávit celý svůj život. Postupem času se do léčebny nastěhovalo přes dva tisíce osob, přestože její maximální kapacita byla pouhých 550. To nakonec vyústilo v zanedbávání péče.

Záhadná smrt Margaret Schilling

Mrtvolu Margaret Schilling objevili zaměstnanci v roce 1979. Jak se to mohlo stát? Některá křídla sanatoria neprošla rekonstrukcí a připomínala spíše labyrint a dům hrůzy v jednom. A to se ženě stalo osudným. Zmizela 2. prosince 1978, nalezena byla až 12. ledna.

Nejlogičtějším vysvětlením je, že zabloudila a nedokázala se vrátit zpátky. Trpěla duševní poruchou, realitu vnímala jinak než zdraví lidé. Zemřela nahá, šaty měla úhledně složené vedle sebe. Příčinou smrti bylo s největší pravděpodobností srdeční selhání způsobené extrémním chladem v nevytápěné části budovy.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený austin greenlee (@asoep)

Skvrna ve tvaru těla

Přestože byla Margaretina mrtvola víceméně zakonzervována chladem, proces rozkladu se tím úplně nezastavil. Na betonové podlaze se pod ní vytvořil obrys ve tvaru těla. Předpokládá se, že vznikl hnilobou a dopadem slunečního světla na ženiny ostatky.

Během let došlo hned k několika pokusům o vyčištění, ale bez úspěchu. Skvrna odmítá zmizet. Je tam neustále a velmi dobře viditelná. Sanatorium již dávno neslouží svému účelu, a tak se na ni mohou ročně přijít podívat tisíce návštěvníků.

Zdroje informací:

Historicmysteries.com: Decomposed Body Stain of Margaret Schilling

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články