Lady Gaga znovu otevřela svou 13. komnatu: Trpí posttraumatickou stresovou poruchou

Lady Gaga znovu otevřela svou 13. komnatu: Trpí posttraumatickou stresovou poruchou

„Všichni pokládáme obě chodidla na stejnou zem. A jsme v tom společně.“ To řekla Lady Gaga 25. listopadu při návštěvě harlemského Ali Forney Centre, střediska pro týrané děti s jinou než heterosexuální orientací. Současně také odhalila, že trpí posttraumatickou stresovou poruchou.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 07. 12. 2016 17:07

„Trpím duševní chorobou – trpím posttraumatickou stresovou poruchou. Nikomu jsem to předtím neřekla, tak teď je to venku,“ řekla zpěvačka v reportáži, kterou odvysílala televize NBC v rámci ranní show Today.

„Ale laskavost, kterou mi ukázali doktoři – stejně jako rodina a mí přátelé – skutečně zachránila můj život. Hledala jsem způsoby, jak se léčit, a zjistila jsem, že laskavost je tím nejlepším,“ dodala.

Třicetiletá zpěvačka o své duševní nemoci promluvila téměř přesně dva roky po odhalení, že byla ve svých 19 letech znásilněna. Její prohlášení souvisí s kampaní Share Kindness („Sdílej laskavost“), na níž se podílí zpěvaččina nadace Born This Way a zmíněná ranní show.

V rámci této kampaně Lady Gaga navštívila středisko Ali Forney Center v Harlemu, kde se sdružují děti bez domova, jež se hlásí k LGBT komunitě. Podle jeho zakladatele Carla Siciliana patří 75 % dětí v centru k obětem domácího fyzického nebo sexuálního násilí. Jejich rodiče odmítají jejich sexuální orientaci.

„Tyto děti nejsou jen bez domova nebo v nouzi. Mnoho z nich jsou přeživšími traumatu. Byly nějakým způsobem odmítnuty,“ uvedla zpěvačka.

„Nejsem lepší než kterékoliv z těch dětí. A stejně tak nejsem horší než kdokoliv z nich. Jsme si rovni. Všichni pokládáme obě chodidla na stejnou zem. A jsme v tom společně.“

Jindy výstřední a energická umělkyně se rovněž ukázala v novém světle, když dětem předváděla, jak správně meditovat.

„Meditace mi pomáhá se zklidnit,“ řekla zpěvačka svým posluchačům. „Nepotýkám se se stejnými záležitostmi jako vy, ale mám duševní poruchu a bojuju s ní každý den, takže potřebuju svou mantru, která mě pomůže uklidnit.“

Dětem pak přinesla oblečení a rozdala jim dárky a donuty.

Zpěvačka vyšla s šokujícím tajemstvím podruhé ve dvou letech. Naposledy v roce 2014, kdy v rozhovoru v The Howard Stern Show odhalila, že byla jako teenagerka znásilněna.

Zdroj: The Huffington Post / CNN

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články