Iva (26): Manžel se změnil. Nesmím se vyptávat, kritizovat a vyčítat. Pak prý budeme šťastní

Iva (26): Manžel se změnil. Nesmím se vyptávat, kritizovat a vyčítat. Pak prý budeme šťastní

Iva je teprve pár měsíců vdaná a už teď se nestačí divit, jak se její manžel změnil. Zdeněk totiž nastolil pravidla, ke kterým má Iva velké výhrady. Jedině tak prý ale budou šťastní.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 06. 01. 2021 11:30

Jsem pět měsíců vdaná a strašně jsem se na svatbu těšila. Hlavně na to, jaké to bude, až si změním příjmení a budu vdaná paní.

Byl to ten pravý

Všechny kamarádky jsou svobodné a záviděly mi, protože Zdeněk byl naprosto úžasný chlap. O svatbě a dětech začal mluvit jako první, a to už na třetí schůzce. Dělalo mi to dobře. Je o pět let starší. Cítila jsem, že to je konečně ono.

Fungovali jsme skvěle

Asi tak tři měsíce po svatbě to bylo ještě dobré, až na pár drobností jsme spolu vycházeli senzačně. Zdeněk se mě vždycky ptal, jestli může jít na pivo, a já nad tím jako z legrace přemýšlela, jestli ho pustím. Byla to zábava.

Pak se ale hospody zavřely, jenže on opět přišel s tím, že jde na pivo. Ptala jsem se, kam chce jít, ale zvýšil na mě hlas, že jde ke kamarádovi, ať se uklidním. Bývala bych to neřešila, kdyby neodjel autem. Psala jsem mu, jestli mám pro něj dojet, ale napsal, ať se pořád nestarám. Nakonec přijel autem sám.

Nedalo mi to a ryla jsem do něj, jestli řídil podnapilý nebo co se stalo. Zdeněk naštvaně brblal, že pil nealko pivo, a upozornil mě, že jestli se v tom budu pitvat, tak bude zle. Hodně mě to zklamalo, ale dala jsem mu pokoj. Jenže jsem si pak více všímala jeho chování.

Nechápu, že se tak rychle změnil

Několikrát mi napsal, že se zdrží v práci, a když jsem jela kolem, rozsvíceno tam nebylo. Na údajné nealko pivo jezdil dvakrát do týdne, a když telefonoval, chodil vedle do pokoje. Já jsem to po pár týdnech nevydržela a spustila jsem na něj, že mi lže a chci vědět, co dělá, protože v práci není, na pivo určitě nejezdí a to jeho neustálé pípání mobilu také nejde přehlédnout.

Zdeněk si sedl naproti mně. „Podívej se, takovou manželku, jak se v poslední době prezentuješ, jsem nechtěl.,“ pronesl a dodal, že když mu nebudu nic vyčítat, nebudu ho kritizovat a absolutně na nic se ptát, tak budeme šťastně fungovat. „Takže mám mlčet a nechat si vše líbit?“ vypadlo ze mě a zírala jsem na něj jako opařená. On mi řekl, že každý máme právo na své vlastní zájmy, a když ho nebudu omezovat, budeme se mít dobře. „Hele, sex nám funguje, peníze máme, budeme mít děti, tak nic neřeš a je to v klidu.“

Je pravda, že když mu nic neříkám, tak jsme v pohodě, bavíme se, koukáme na filmy, chodíme do přírody, ale předstírat, že jsem slepá a hluchá? Nevím, jestli mi to za to stojí.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články