Josefu Abrhámovi je 80 let: Jak šel čas oblíbeného herce od milovníka žen po charismatického seniora

Josef Abrhám je český herec, manžel herečky Libuše Šafránkové.
Zdroj: Profimedia
Josef Abrhám je český herec, manžel herečky Libuše Šafránkové.Vystudoval DAMU, po jejímž absolvování v roce 1962 hrál tři sezony v Divadle na Vinohradech (tehdy Divadle československé armády).Poté zakotvil až do roku 1992 v Činoherním klubu, kde si svými výkony získal oblibu i u kritiky.Krátce účinkoval v Národním divadle, ale v srpnu 1994 stálé angažmá v divadle opustil natrvalo.+ 5 fotek+ 6 fotek

Josef Abrhám patří i přes svůj věk mezi největší české filmové štramáky, jaké u nás na plátně najdete, ne náhodou hrál v mladých letech samé svůdníky. Jeho uhlově černé vlasy a tmavě hnědé oči nenechaly chladnou nejednu ženu, ale nakonec se upsal na celý život své kolegyni z herecké branže.

Petra Járková
Petra Járková 14. 12. 2019 07:00

Byla jí krásná Libuška Šafránková. A dodnes se jedná jedno z nejpevnějších manželství v českém showbyznysu, manželé Libuše Šafránková a Josef Abrhám jsou spolu už přes čtyřicet let a pořád se objevují na veřejnosti bok po boku, ruku v ruce. Mají spolu jednoho syna.

Postavy milovníků i bídáků

Rozhodně se ale nedá říct, že by Abrhámova herecká kariéra byla ve znamení jen jednoho typu rolí, Abrhám dokázal ztvárnit cokoliv. Cizí mu nebyly ani postavy bídáků, jeho doktor Blažej z Nemocnice na kraji města nebyl zrovna ukázkovým případem gentlemana.

Když dabovali herci

Starší ročníky dokonce mohou vzpomínat na jeho nezaměnitelný hlas coby ceněného dabéra, ale to bylo ještě v době, kdy herce dabovali herci, zatímco dnes všechny mužské postavy mluví Jan Maxián a všechny ženské Tereza Bebarová.

Svůdník i ve vysokém věku

Abrhám má dnes výročí 80 let a i se šedinami vypadá pořád skvěle, dámy dokáže dostat do kolen i v tak vysokém věku. Jak je vidět, Libuška si ho musí hlídat i v důchodu.

NA FOTOGRAFIE CHARISMATICKÉHO JOSEFA ABRHÁMA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články