Komedie Svatý muž: Jak se z podivného poutníka v podání Eddieho Murphyho stane televizní hvězda

Zaměstnanec televizní stanice potká poutníka Eddieho Murphyho, který se snaží lidem ukázat, že nejdůležitější je láska a porozumění. Z tohoto podivína se stane krátce nato mediální hvězda.
Zdroj: TV Nova
Zaměstnanec televizní stanice potká poutníka Eddieho Murphyho, který se snaží lidem ukázat, že nejdůležitější je láska a porozumění. Z tohoto podivína se stane krátce nato mediální hvězda.Prodej už několik měsíců klesá.  Pokud nebude mít Ricky (Jeff Goldblum)  co nejrychleji hromadu nových nápadů, nový majitel TV shoppingové stanice ho bez milosti vyhodí. A navíc si s sebou přivedl tu malou nafoukanou kočičku Kate (Kelly Prestonová), která do všeho strká nos a myslí si, že na univerzitě sežrala všechnu moudrost světa.Při společné cestě na obchodní schůzku se Ricky a Kate  náhodně seznámí s podivínem, který si říká „G“ (Eddie Murphy) a oděn pouze v lehký úbor, putuje krajinou, veden svým duchovním posláním.  Ricky poutníka nechtěně málem srazí  a  poté, co za něj zaplatí lékařské ošetření si ho dokonce nastěhuje do svého luxusního domu.Ne že by měl Ricky tak dobré srdce, prostě se snažil   udělat dojem na krásnou šéfovu oblíbenkyni Kate. „G“ je od rána do večera v pohodě. Je jakýmsi duchovním guru, vyznávajícím filozofii pozitivní energie a nekonečné dobroty.  Umí hypnotizovat, umí poutavě vyprávět, umí lidem vrátit radost ze života.+ 1 fotka+ 2 fotky

Film vypráví o zaměstnanci televize, který potká poutníka v podání Eddieho Murphyho. Ten se snaží lidem ukázat, že nejdůležitější v životě je láska a porozumění. Nakonec se z něj stane mediální hvězda.

Petra Járková
Petra Járková 15. 04. 2020 16:00

Producent stanice GBSN dostane podmínku. Pokud do dvou týdnů nevymyslí, jak zarazit klesající čísla, dostane padáka. Vše se však nečekaně zamotá, když srazí autem podivného černocha v bílém rouchu, který se jmenuje G.

Poděkování

Odveze ho do nemocnice a myslí si, že tím jejich setkání končí. G se však druhý den objeví v jeho kanceláři, aby mu poděkoval . Dokonce se mu i hektické prostředí televizní reklamy líbí, proto, když dostane Ricky nápad, aby G nabízel produkty jejich televize v jeho pořadu, G souhlasí.

Vnitřní klid

Sice se G při prodeji rozjede a vypráví o tom, že nejdůležitější v životě je najít vnitřní klid, což Rickyho šéfa vytočí a Ricka vyhodí. Nakonec se však ukáže, že lidé byli nadšeni a prodeje stouply o třicet procent.

Televizní hvězda

Z G se stane televizní hvězda první velikosti a Ricky díky němu získá bohatství a slávu. Jak ale dlouho může vydržet duchovní mág prodávat v TV shoppingu? Do té doby, než se Ricky změní a nenajde sám sebe.

Komplikace

Přípravy na natáčení začaly už v roce 1993 a do hlavní role se počítalo s Johnem Candym. Ten však zemřel a projekt byl roku 1994 zastaven.

NA SNÍMKY Z FILMU SVATÝ MUŽ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA FILM SVATÝ MUŽ SE PODÍVEJTE DNES VEČER OD 20 HODIN NA NOVA CINEMA.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články