Jaké povolání se k vám hodí podle horoskopu? Vodnáři chtějí uplatnit vlastní nápady a Kozorozi stoupat!

Jaké povolání se k vám hodí podle horoskopu? Vodnáři chtějí uplatnit vlastní nápady a Kozorozi stoupat!
Zdroj: Pixabay

Horoskop ovlivňuje naše povahové vlastnosti i preference. Podívejte se s námi, pro jakou práci jste podle hvězd jako stvořeni! Jsou profese, které si nebudete moct vynachválit!

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 13. 02. 2020 06:00

Beran (21.3. – 20.4)

Berani představují sílu, odvahu a aktivitu, proto potřebují zaměstnání, kde budou mít prostor pro vlastní rozhodování a mohou v něm trochu zariskovat. Jako ideální se proto jeví voják, hasič, policista či profesionální sportovec. Vhodná jsou také povolání spjatá s obchodem či s automobilovým průmyslem. Z řemesel je to pak elektrikář nebo kovář.

Nevhodné povolání: Pro Berany je nevhodná rutinní kancelářská práce, které je nebude bavit.

Býk (21.4. – 21.5)

Býci umějí být velmi vytrvalí a v zaměstnání potřebují klidnou atmosféru. Dokáží dobře hospodařit s penězi, majetkem i půdou. Jako vhodné povolání se proto jeví ekonom, bankéř, finanční poradce, ekolog či zemědělec. Býci mají také silný smysl pro krásu, proto je mohou oslovit profese jako je zlatník, starožitník či historik umění.

Nevhodné povolání: Vyhnout by se měli povoláním, která vyžadují rychlé rozhodování či jsou příliš riskantní.

Blíženci (22.5. – 21.6.)

Blíženci potřebují práci, která je dynamická a umožňuje setkávání se stále novými lidmi. Mají dobré komunikační schopnosti a rychlý úsudek. Skvěle se uplatní jako novináři, PR manažeři, průvodci v cestovním ruchu, učitelé či tlumočníci. Mají dobré prodejní dovednosti, takže jim budou vyhovovat profese jako je prodavač, realitní makléř či specialista marketingu.

Nevhodné povolání: Vyhnout by se měli stereotypnímu povolání, kde by se museli zaměřit na drobné detaily.

Rak (22.6 – 22.7.)

Raci jsou empatičtí a mají intuici, hodí se proto pro práci s lidmi. Jejich předvídavost je přímo předurčuje k tomu, aby podnikali. Vyhovuje jim mít vlastní restauraci či penzion. Jelikož rádi pečují o druhé, budou jim sedět povolání jako je lékař, zdravotní sestra, sociální pracovník, chůva či učitel. Raci jsou v jádru jemné bytosti se smyslem pro estetiku, takže se uplatní coby designéři nebo grafici.

Nevhodné povolání: Vyhnout by se měli zaměstnání, kde nepřijdou do kontaktu s lidmi.

Lev (22.8. – 23.8.)

Lvi jsou rození vůdci a potřebují povolání, kde vyniknou. Skvěle se jim daří v politice nebo na vysokých manažerských postech. Úspěšní jsou také v zábavním či módním průmyslu. Pokud jde o obchodování, tak by jejich artiklem měly být drahé kovy nebo luxusní zboží. Jako dobrá volba se jeví také marketing, reklama a PR.

Nevhodné povolání: Naprosto nevhodné jsou profese, kde nebudou středem pozornosti.

Panna (23.8. – 22.9)

Panny jsou velice zručné a vyhovuje jim práce, která vyžaduje přesnost. Jde o extrémní perfekcionisty, kteří se mohou druhým jevit jako velcí puntičkáři. Prosadí se dobře v profesi hodináře, uměleckého řemeslníka, účetního či statistika. Zajímá je oblast zdravotnictví, proto se mohou uplatnit coby lékaři, zdravotní sestry, pečovatelé nebo maséři. Vyhovovat jim bude také práce korektora či filmového kritika.

Nevhodné povolání: Vadí jim povolání, která jsou nejistá a musí se v nich denně riskovat.

Váhy (23. 9. – 22. 10.)

Váhy mají smysli pro spravedlnost i pro krásu. Rády spolupracují s ostatními a účastní se dalekosáhlých debat. Trefou do černého je povolání soudce nebo právníka vůbec. Uplatnění najdou také v politice a diplomacii, kde bojují za lepší svět. Díky svému vytříbenému vkusu vyniknou jako galeristé, obchodníci s uměním, designéři či restaurátoři. Umí skvěle poradit druhým ohledně zevnějšku, proto si je lidé nemohou vynachválit coby vizážisty či kadeřníky.

Nevhodné povolání: Vadí jim práce, která postrádá kreativitu.

Štír (23. 10. – 22. 11.)

Štíři se dokáží orientovat v kritických situacích a nebojí se jít do hloubky. Jsou proto výbornými lékaři a zdravotníky vůbec, navíc se o nich říká, že mívají léčitelské schopnosti. Skvělou volbou je také psycholog nebo terapeut. Štíry láká věda a výzkum, protože jsou od přírody zvídaví a mají touhu objevovat. Jakožto vodní znamení inklinují k profesím spjatým s vodou.

Nevhodné povolání: Nehodí se do prostředí, které je příliš povrchní a materialistické. Nerozumí si ani s kolegy, kterým jde pouze o výdělek.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci potřebují v práci volnost, nové podněty a neustálou intelektuální stimulaci. Báječně se cítí jako cestovatelé, delegáti, průvodci v cestovním ruchu či spisovatelé. Sedí jim povolání nejrůznější komentátorů či reklamních agentů. Mají kladný vztah ke zvířatům, proto se uplatní jako veterináři či ošetřovatelé zvířat. Baví je také profese spojené se sportem a zdravým životním stylem.

Nevhodné povolání: Nehodí se na náročnou administrativní a úřednickou práci, která je vůbec nebaví.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi jsou ambiciózní a mají rádi ve věcech pořádek. Ke všemu přistupují zodpovědně a s potřebnou mírou odhodlání. Vyhovuje jim práce v politice, ve velkém podniku či ve státní správě. Uplatní se jako úředníci, bankéři, pracovníci pojišťoven či auditoři. Stávají se z nich skvělí zubaři, chiropraktici nebo ortopedi. Vyniknou coby architekti nebo konstruktéři.

Nevhodné povolání: Nesnesou povolání, kde není možnost osobního rozvoje a kariérního růstu. Potřebují neustále stoupat!

Vodnář (21. 1. – 19. 2.)

Vodnáři potřebují nekonvenční práci, kde mohou uplatit svoji originalitu a nápady. Budou rádi za jakoukoliv intelektuální stimulaci. Skvěle se uplatní jako humanitární nebo sociální pracovníci. Není jim cizí ani politika, kde vytrvale bojují za svoje přesvědčení. Láká je oblast ekologie a ochrany životního prostředí vůbec. Jsou to úspěšní bylinkáři a léčitelé.

Nevhodné povolání: Nesnesou práci, která neumožňuje svobodné myšlení a možnost vlastní volby. Potřebují pluralitu názorů mezi spolupracovníky.

Ryby (20. 2. – 20. 3.)

Práce Ryb musí být především smysluplná. Ryby jsou soucitné, což je předurčuje k volbě pomáhající profese. Skvělou volbou je lékař, zdravotní sestra, pedagog, sociální pracovník či psycholog. Ryby přivítají i jistý duchovní rozměr svojí práce, takže se uplatní na poli charity, v církevní oblasti či přímo v ezoterice. Milují vodu, proto jsou ve svém živlu jako plavčíci, instruktoři plavání a surfování.

Nevhodné povolání: Ryby musí jejich práce naplňovat a nesnesou povolání, kam budou chodit čistě kvůli výdělku.

Další horoskopy ➔

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články