Ideální povolání podle horoskopu: Kdo by byl skvělý detektiv, kdo kadeřník a kdo hrobař?

Ideální povolání podle horoskopu: Kdo by byl skvělý detektiv, kdo kadeřník a kdo hrobař?
Zdroj: Freepik

Každé znamení zvěrokruhu je obdařeno silnými i slabými stránkami a specifickými charakterovými rysy. Beran třeba bývá považován za velmi odhodlaného a ctižádostivého, Býk za obzvláště kreativního a Blíženci jsou výbornými networkery.

Jana Pospíšilová
Jana Pospíšilová 14. 05. 2021 16:00

Ať už jste ve svém současném zaměstnání nešťastní, nebo třeba řešíte, jaké povolání bude nejlepší pro vašeho potomka, měli byste se podívat také na hvězdy. Náš horoskop práce odhalí, která profese se perfektně hodí k vašemu znamení zvěrokruhu a udělá vás opravdu šťastnými!

Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

Kozorozi jsou odhodlaní, disciplinovaní, přízemní a se zálibou v perfekcionismu sledují své stanovené cíle. Jsou velmi vytrvalí a houževnatí, nic je jen tak nerozhodí a oddechnout si dovolí až po dokončení práce.

Jako opravdoví workoholici vždy předčí ostatní a z práce odcházejí většinou jako poslední. Kozorozi jsou velmi kompetentní a jejich odvedená práce je vysoce kvalitní. Jsou pilní, spolehliví a svědomití.

Ideální profese: architekt, právník, matematik, doktor, vědec, řemeslník, hodinář, inženýr

Vodnář (21. 1. - 20. 2.)

Typického Vodnáře naprosto okouzlí vše, co je mimořádné a bizarní. Je vynalézavý a originální jako žádné jiné znamení. Vodnáři sledují trendy a jsou v tomto směru vždy o krok napřed. Musí mít také možnost využít svou kreativitu a vynalézavost, jinak budou nešťastní. Nesmírně důležitá je pro Vodnáře nezávislost a rád se vymaní z rutiny.

Zrozenci v tomto znamení sní o průkopnických vynálezech, pomocí nichž mohou změnit svět. Skvělými pracovními místy jsou pro ně ta ve výzkumu.

Ideální profese: návrhář, vědec, technik, umělec, kosmonaut, ředitel, sociolog, pedagog, vhodná jsou i pracovní místa v médiích (móda, krása, životní styl, trendy)

Ryby (21. 2. - 20. 3.)

Ryby jsou citliví lidé, kteří rádi pomáhají druhým a vůči svému okolí mají spoustu porozumění. Oplývají skvělou intuicí, jsou velmi kreativní a mají společenskou linii. Sami toho sice moc nenamluví, ale jsou velmi empatickými posluchači a ostatní lidé se v jejich blízkosti cítí dobře.

Jedinou věcí, která stojí v cestě jejich kariéře, je nedostatek vytrvalosti. Často totiž neplní své plány dostatečně odhodlaně. Pokud to nevyjde hned napoprvé, velmi rychle se vzdávají. Pro Ryby jsou nejvhodnějšími profesemi ty, které vyžadují takt a empatii.

Ideální profese: sociální pedagog, kaplan, psycholog, fotograf, ošetřovatelská nebo geriatrická sestra, rozvojový pracovník, autor, barman, majitel galerie

Beran (21. 3. - 20. 4.)

Beran je dobrodružný, vášnivý a potřebuje pestrý profesionální život. Míří vysoko a sebevědomě sleduje své cíle, v případě potřeby neváhá použít ani rohy. Výzvy jen vítá. S notnou dávkou optimismu a typickou rychlostí obvykle vede projekty velmi úspěšně.

Někdy může mít problém se podřídit, mnohem raději je sám sobě šéfem. Není tedy divu, že Beran často šplhá po kariérním žebříčku. Mnoha Beranům také vyhovuje, když mohou pracovat na volné noze. Beran potřebuje práci, ve které může povzbudit ostatní, aby ze sebe dostali to nejlepší, ale aby se sám nemusel nikomu podřizovat.

Ideální profese: podnikatel, sportovec, hlavní reportér, policista, právník, politik, manažer, chirurg, fitness trenér.

Býk (21. 4. - 21. 5.)

Býci jsou považováni za pevné jako skála, extrémně spolehlivé a velmi praktické. Vytrvale pracují na dosažení svých cílů, přikládají velkou důležitost kvalitě, a proto vždy odvádějí velmi dobrou práci. Býk je ceněn jako pracovitý, spolehlivý a trpělivý zaměstnanec.

Finanční bezpečnost a ochrana jsou pro Býka nesmírně důležité. Velkou výhodou pro něj je, že zůstává klidný, i když je situace hektická. Miluje pravidelnost, které se může držet, a raději nerušeně pracuje svým vlastním tempem. Inovace v oblibě nemá. Je organizovaný, stále nohama na zemi a miluje přírodu. Býk proto rád pracuje s penězi, hmotnými statky, půdou, zvířaty a materiály.

Ideální profese: zemědělec, zahradní architekt, účetní, technik, úředník, finanční poradce, restauratér, řemeslník, architekt, hotelový manažer

Blíženci (22. 5. - 21. 6.)

Blíženci mají mnoho tváří. Vždy jsou v akci, hledají rozmanitost, jsou bystří, komunikativní a rádi poznávají nové lidi. Nestojí je to téměř žádné úsilí, protože jsou výmluvní a dobře přijímáni ostatními - jsou tedy rodilými networkery (tvoření sítí kontaktů a propojování lidí - pozn. redakce).

Pomáhá jim v tom i jejich přátelské a otevřené charisma. Nechtějí, aby jim něco uniklo, vždy touží být aktuální, znají nejnovější trendy a srší skvělými nápady. Na druhé straně se často vyhýbají dlouhodobým závazkům a odpovědnosti. Stejně jako čemukoliv, co trvá příliš dlouho. Změny pracovních míst proto nejsou pro Blížence výjimkou!

Ideální profese: novinář, moderátor, prodávající, tlumočník, spisovatel, zahraniční zpravodaj, průvodce, marketingový manažer.

Rak (22. 6. - 22. 7.)

Raci mají tvrdou skořápku, ale měkčí jádro. Jsou laskaví, empatičtí a šťastní, když tu mohou být pro ostatní. Určitě nejsou bezohlednými manažery, kteří myslí pouze na zisk. Raci by se raději vzdali kariéry, než by vykořisťovali ostatní. Dokáží odložit své vlastní potřeby stranou a mají velkou trpělivost.

Právě díky tomu jsou oblíbení u ostatních. Raci jsou také velmi nápadití a kreativní. Ale strach z neúspěchu je často zpomaluje. Kromě toho mají talent v komerční oblasti a určují trendy. Finančně zabezpečená práce, ve které mohou vyjádřit svou kreativitu, je pro ně tedy přesně to pravé.

Ideální profese: hudebník, terapeut, pedagog, herec, učitel, kuchař, lékař nebo zdravotní sestra, právník, ošetřovatel zvířat, obchodník s uměním

Lev (23. 7. - 22. 8.)

Lvi milují být středem pozornosti a nemají rádi, když jsou sponzorováni. Jsou to rodilí vůdci a míří vysoko, aniž by na tom nějak tvrdě pracovali. Delegování a motivace ostatních je pro ně snadná, chvála a uznání jsou hnacím motorem jejich života.

Jsou opravdovými organizačními génii, kteří chtějí udávat tón, ale jsou obecně velmi benevolentní vůči svým bližním a zastávají se jich. Lvi jsou velkorysí a mají velký smysl pro spravedlnost. Lev se rád ve své profesi prosadí, ale potřebuje k tomu členy týmu a dostatek obdivovatelů.

Ideální profese: ředitel, podnikatel, inženýr, diplomat, politik, léčitel, učitel, umělec

Panna (23. 8. - 22. 9.)

Žádné jiné znamení není tak poslušné a spořádané jako Panna. Díky tomu dělá jen málokdy chyby, dosahuje perfektních výsledků a nevyhýbá se přesčasům. Panna je nejspokojenější, pokud jde o intelektuální aktivity, má talent na psaní, jazyk a komunikaci.

Je neuvěřitelně skromná, téměř plachá, zdráhá se být středem pozornosti a v případě chvály se cítí skoro trapně. Dokonale organizovaná Panna má ráda čísla a miluje všechno jasné, symetrické a přesné. Panny jsou často dobrými konverzátory a snadno ve skupině zapadnou.

Ideální profese: doktor, inženýr, farmaceut, psycholog, technický ilustrátor, statistik, matematik, fyzik, výzkumník, učitel, optik

Váhy (23. 9. - 23. 10.)

Váhy milují harmonii a rovnováhu, odporují argumentům a automaticky působí jako prostředníci. Vždy jednají diplomaticky, klidně a obezřetně. Váhy mají navíc cit pro estetiku a umělecké dovednosti. Baví je umění, hudba a milují luxus. Jsou okouzlující a společenské. Ideální je pro ně zaměstnání vyžadující hodně týmové práce a u svého okolí bývají velmi oblíbené.

Ideální profese: květinář, diplomat, natěrač, obchodník s uměním, grafik, právník, interiérový architekt, prostředník, hudebník, politik, návrhář, kadeřník

Štír (24. 10. - 22. 11.)

Štíři jsou neskutečným zdrojem energie, což platí i v jejich zaměstnání. Pokud se vášnivě věnují své práci, neexistují pro ně žádná poloviční opatření, jsou plni odhodlání a vždy najdou způsob, jak dosáhnout svého cíle.

Štír je hluboký myslitel, vychytralý pozorovatel a dobrý analytik. Ví, jak se prosadit proti konkurenci, ale rozhodně není týmový hráč. Mnohem více se zajímá o samostatnou práci, protože neustálé dohady s ostatními nejsou zrovna jeho parketou. Štír je proto nejspokojenější, když může pracovat samostatně, aniž by byl neustále kontrolován, nebo nedej bože za něco kritizovánŠtíři mají talent na řešení složitých úkolů, ale také se rádi dostávají až na dno lidských emocí.

Ideální profese: kriminalista, detektiv, archeolog, výzkumník, chemik, psycholog, doktor, advokát, hrobař

Střelec (23. 11. - 21. 12.)

Střelci jsou optimisté, mají organizační talent a neustále se radují ze života. Bývají mimořádně oddaní práci, ale musejí být pro svou profesi zapáleni a mít příležitost svobodně se rozvíjet.

Pokud ze sebe mají Střelci dostat to nejlepší, musejí si organizovat svůj pracovní den sami. Proto mezi OSVČ najdete mnoho lidí ve znamení Střelce. Jako kosmopolitní idealisté připravení na riziko potřebují práci, ve které hodně cestují, dělají nezávislá rozhodnutí a filozofují. Střelci potřebují svobodu a rozmanitost. Zajímají se o sport a cvičení, ocení práci na čerstvém vzduchu.

Ideální profese: pedagog, učitel tělocviku, fitness trenér, tlumočník, vývozce, teolog, průvodce, marketingový a PR manažer, velkoobchodník

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články