3 znamení zvěrokruhu, která neumějí říkat ne. Patříte mezi ně i vy?

3 znamení zvěrokruhu, která neumějí říkat ne. Patříte mezi ně i vy?
Zdroj: Freepik

Ač se to může někdy zdá snadné, pro některá znamení zvěrokruhu je opravdu obtížné říci "ne". A to ať už je ostatní zvou na schůzku, žádají o laskavost nebo službu. Prostě je nedokážou odmítnout.

Jana Pospíšilová
Jana Pospíšilová 08. 05. 2021 16:00

Pak se často ocitají v situacích, na které nemají chuť ani náladu. Tento scénář se velmi často opakuje zejména u následujících tří znamení zvěrokruhu.

Váhy (23. 9. - 23. 10.)

Pro zrozence Vah je velmi důležitá harmonie. Odmítnutí účasti na oslavě narozenin nebo laskavosti, o kterou jsou žádáni, se do jejich světa absolutně nehodí. Je pro ně těžké říct „ne“, protože mají strach, že tím někomu ublíží a že jejich pověst bude pošramocena.

Lev (23. 7. - 22. 8.)

Ačkoli Lev má ve skutečnosti silný názor, říká „ano“, i když si myslí pravý opak. Ať jde o přátele, kteří ho opakovaně prosí o pomoc, nebo o kolegu, který chtěl daný úkol udělat, ale nějak mu to nevyšlo. Lvi jsou zkrátka příliš velkorysí a nikomu neodmítnou službu.

Rak (22. 6. - 22. 7.)

Raci jsou v každodenním životě dost nerozhodní. I proto často váhají, zda mají na mysli „ano“, nebo „ne“. Rovněž mají tendenci potlačovat své názory a nechávají se ovlivňovat a unášet přáteli a rodinou. Nikoho proto nepřekvapí, když se Rak najednou ocitne na plavbě po Karibiku, i když by mnohem raději cestoval na hory.

Naučte se říkat "ne"

Na neschopnosti odmítnout druhé samozřejmě nenese vinu jen znamení zvěrokruhu. Pro všechny z vás, kteří mají potíže říkat "ne", máme několik užitečných tipů.

Pokud si nejste jisti odpovědí, vezměte si dostatek času na rozmyšlenou místo toho, abyste rovnou řekli "ano".

Zeptejte se sami sebe, zda vůbec máte dostatek energie a času a zda se vám do požadované činnosti opravdu chce zapojit.

Uvědomte si, že vám v cestě často stojí strach z následků odmítnutí a naučte se s nimi pracovat. Uvidíte, že se vám uleví a okolí si vás bude vážit stejně jako dříve. Možná dokonce i víc.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články