Hrůzostrašný kult Narco Satánicos: Šílený vůdce čerpal energii z vařeného lidského masa

Hrůzostrašný kult Narco Satánicos: Šílený vůdce čerpal energii z vařeného lidského masa
Zdroj: Unsplash
Horor Za hranicí strachu z roku 2007 se inspiroval řáděním kultu Narco Satánicos. V jeho čele stal Adolfo Constanzo, který se domníval, že lidské oběti mu přinesou moc a sílu.Příběh je ale podáván z pohledu trojice mladíků, kteří si vyrazí za zábavou do Mexika.Potkají zde nejen svůdné prostitutky......ale také nelítostného Randalla, sériového vraha, který vede krvelačný kult usazený na odlehlém ranči.+ 1 fotka+ 2 fotky

Adolfo de Jesús Constanzo se o magii zajímal již od dětství. Později založil a na odlehlém ranči vedl kult Narco Satánicos, v němž prý kvůli získání síly a energie docházelo i k lidským obětem. Životem a řáděním Constanza se inspirovali také tvůrci hororu Za hranicí strachu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 10. 02. 2021 14:00

Adolfo de Jesús Constanzo se narodil 1. listopadu 1962. Byl to kubánsko-americký sériový vrah, drogový dealer a vůdce kultu, kterému je připisováno až 26 vražd. Potvrzených však bylo jen třináct. Adolfo se spravedlivého trestu nedočkal, zemřel pravděpodobně rukou svého komplice v průběhu přestřelky s policií.

Katolík se zájmem o voodoo

Adolfo byl odmala vedený ke katolické víře, dokonce sloužil jako ministrant. Jeho matka Delia Aurora Gonzáles se mu ale také snažila ukázat náboženství svých předků. Během výletů na Haiti se tak začal učit praktiky a rituály voodoo. Teorii záhy vystřídala praxe. O pár let později vstoupil do služeb k jednomu čaroději praktikujícímu učení Palo Mayombe, které, mimo jiné, zahrnovalo i zvířecí oběti.

Již jako dospělý se Constanzo přestěhoval do Mexico City, kde se seznámil se svými budoucími poskoky – Martinem Quintanou, Jorgem Montesem a Omarem Oreou. Slovo dalo slovo a zrodil se velmi výnosný podnik – Narco Satánicos. Adolfo obětoval kuřata a hady a přitom pronášel kouzelná zaklínadla, která měla přinést štěstí. Na nezájem si nemohl stěžovat. Chodili k němu milionáři, nájemní vrazi i policisté, kteří ho také seznámili s lídry místních drogových kartelů.

Hrůzný kotlík nganga

Po nějakém čase se Adolfo zvířecích obětí nabažil natolik, že začal pokukovat po místním hřbitově. Svůj čarovný kotlík neboli ngangu začal plnit lidskými kostmi. Vykrádání hrobů mu však brzo přestalo stačit. Constanzo totiž věřil, že obětování živých lidí mu přinese víc moci než staré zpráchnivělé kosti. A nejen ty. Něco tomu totiž stále chybělo... Mozek! A nejlépe od nějakého hodně inteligentního člověka.

Ještě předtím ale vůdce kultu navštívil drogový kartel rodiny Calzadových, kterým předložil zajímavý návrh. Byl přesvědčen o tom, že jim díky svým kouzlům zajistí velmi vysoké příjmy. Za to ho měli odměnit tím, že z něj učiní plnohodnotného obchodního partnera. Setkal se však pouze s výsměchem. O pár dní později záhadně zmizelo sedm členů rodiny, a když se jejich těla objevila, chyběly jim různé části, v jenom případě i páteř. O něco vstřícnější byli Hernandezovi, kteří na jeho požadavek kývli. V té době se také seznámil se Sarou Aldrete. Ta mu učarovala natolik, že z ní učinil velekněžku a svou zástupkyni, která měla během Adolfovy nepřítomnosti udržovat v kultu pořádek.

Kokain, marihuana a únos

Adolfovi časem nestačilo převážet přes hranice do USA jenom marihuanu, přidal k tomu ještě kokain. Koneckonců byl již konečně plnohodnotným členem kartelu. To však znamenalo zmizet takzvaně z radaru. V roce 1988 se proto celý kult stěhoval na ranč Santa Elena. Koho zatáhli na toto odlehlé sídlo v poušti, ten se již nikdy nevrátil.

O rok později zmizel student medicíny Mark Kilroy, který byl v Mexiku na výletě. Jelikož byl ale americkým občanem, musela se mexická policie, byť byla skrz naskrz prolezlá korupcí, případu ujmout. Nejprve zadržela čtyři Adolfovy stoupence, pak provedla na ranč zátah. Kromě pověstného ngangy, v němž byla objevena černá kočka a lidský mozek, našli policisté ještě dalších 15 těl zakopaných na přilehlém pozemku. Byla mezi nimi i Kilroyova mrtvola. Vůdce kultu usmrtil mladíka mačetou, když se pokusil o útěk.

Zpět do Mexico City

Z útočiště v poušti, které bylo nyní plné policejních složek, prchl Constanzo zpět do Mexico City, kde se v jednom bytě ukryl se svou velekněžkou a nejvěrnějšími kumpány. Vězení pro něj absolutně nepřicházelo v úvahu, takže když do domu vstoupili policisté, nařídil Alvarovi de Leonovi, aby jej a jeho kamaráda Martina Quintanu na místě zastřelil.

Vtip byl však v tom, že policejní hlídka nepřišla kvůli nim, ale kvůli incidentu, který se odehrál v jiné domácnosti. Jakmile však policisté uslyšeli střelbu, vtrhli dovnitř, ale vůdce hrůzného kultu se již pozemské spravedlnosti nedočkal. Před soudem stanulo celkem 14 členů kultu Narco Satánicos a vedle pašování drog padla také obvinění z vraždy. Adolfova pravá ruka Sara dostala 60 let natvrdo.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Adolfo Constanzo

Oxygen.com: Narcosatanists Cult

History.com: Black magick, voodoo, and murder occurs at Rancho Santa Elena

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články