Petra (29): Doma dělám všechno, ale přítel si myslí, že se jen válím. Cítím se zbytečná

Petra (29): Doma dělám všechno, ale přítel si myslí, že se jen válím. Cítím se zbytečná

Petra se vzorně stará o svého chlapečka a také o domácnost. Nedávno se ale s přítelem nepohodli a ona se dozvěděla, co si o ní opravdu myslí.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 04. 12. 2020 15:00

Když jsme s Kamilem byli bezdětní, vypadal náš vztah úplně jinak. Měli jsme na sebe víc času, hodně jsme si povídali a domácí práce si rozdělili tak, aby každý dělal něco.

Nedělá doma nic

Po narození našeho syna Péti (1) se ale vše změnilo. Kamil mi přestal se vším pomáhat, nedošlo mu, že naopak teď bych to ocenila nejvíc. Kdyby byl Péťa alespoň spavé miminko, jenže není. Jsem od jeho narození totálně vyčerpaná.

Všechno dělám sama

V noci skoro nespím, ale to Kamil nemůže vědět, protože spí v obývacím pokoji, aby se trochu vyspal. Ani o víkendu nikdy neřekl, že mi pomůže. Tolik jsem si přála od něj jednou slyšet větu: „Miláčku, ještě spi, já se o všechno postarám.“ Nikdy nic.

Mrzí mě, že je od narození syna strašně líný. Nechává nádobí na stole, všude hází mokré ručníky, oblečení, přitom dřív si to vždycky uklidil. Minulou neděli ráno jsem šla do kuchyně připravit snídani, když jsem si všimla, že se na stole válí prázdné víčko od jahodové dřeně. Když přišel, zeptala jsem se ho, jestli měl v noci dřeň, protože večer tam nic nebylo. Kamil přikývl a ukázal prstem do pokoje, kde byla na parapetě prázdná krabička.

Úplně v klidu jsem podotkla: „Můžeš to, prosím, vyhodit?“ On se strašně rozčílil. „Musíš pořád poukazovat na můj bordel? Podívej se na ten svůj! Co ta ušmudlaná linka, co to nezavřené máslo?“ Začal se rozhlížet, co dalšího by mi vytkl.

Naštval se

To, že jsem zrovna chystala snídani, mu asi nedošlo, mířil na mě prstem a hulákal, že já jsem jen žena v domácnosti a stejně tu nic nedělám. Celý den si válím šunky na pohovce a starám se o malé dítě, které beztak půlku dne prospí.

Když jsem se probrala a opáčila, že celý den uklízím a on mi ani jednou nepomohl, ušklíbl se: „No a? Tohle je standard. Klidně bych si to s tebou vyměnil, abys viděla, jak se nadřu já. Nevím, s čím bych ti měl pomáhat, když jsi za to placená.“ Hluboce se mě to dotklo, najednou mám pocit, že ho vůbec neznám. Dělám doma první poslední a on vůbec nevidí, kolik úsilí mě stojí, aby to doma vypadalo normálně. Cítím se strašně zbytečná.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články